Igår bläddrade jag bakåt i min journal och fann denna sida. Min motivationssida  jag skrev i början av augusti. Jag finner det tillfredsställande att se hur i alla fall termin 6 verkar falla inom planeringsramarna.
 
Jag har sökt de fristående svenska-kurserna, som tillsammans bildar 15 hp ( "Svenska språket - Språk, språkande, språkvetenskap", "Svenska språket - Svenska språkets byggstenar", samt den lilla kursen "Svenska språket - Analys av texter, medier och samtal"). Svaret på antagning kommer i början av december men jag kan vara relativt säker på att jag kommer in. Jag är dels behörig, såklart, men det är inte många som söker kurser inom kultur eller svenska språket så det finns ingen större fara om konkurrens. Så jag är redan inställd på det. 
 
Sedan har jag fått praktikplats på Stadsbiblioteket Norrköping, efter eget sökande såklart! Så mina resterande 15 hp och 10 veckor av kandidatutbildning kommer innehålla praktik på ett ställe jag vill pröva att jobba på. Det känns underbart att det har klickat! Jag var på möte för cirka 1,5 månad sedan med bibliotekschefen och det kändes perfekt. Stadsbiblioteket har otroligt mycket projekt runt om i kommunen och på plats. Jag kommer få pröva på många områden och även i ett nyuppstartat projekt. 
 
Så min tanke med praktiken är att visa framfötterna helt enkelt. Komma ihåg att det är en praktik och inte anställningsprov så jag kan slappna av. Jag är där för att lära mig. 10 veckor är lång tid till att komma in i hur det fungerar så förhoppningsvis får jag in en fot där, eller på någon filial.
 
Varför jag skulle vilja arbeta på bibliotek kan jag skriva om en annan gång. Även en återkommande fråga som många utanför ställer - "Varför behövs en utbildning till att sätta upp böcker??" - kan ju besvaras. En fråga som dels är nedsättande när man inte ens vet vad ett yrke innebär, dels uttröttande och lite... snäv.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------
 
I övrigt så har jag prickat av ännu en delkurs och är på sluttampen med den sista. Imorgon ska vi lämna in en litterär essä som har varit riktigt rolig att skriva! Verkligen min genre. Seminarie på torsdag om våra essäer, samt komplettering efteråt. Lite jobbigt att andra läser ens arbete men har blivit mer van vid det nu. Bra utmaning.
Gällande C-uppsatsen så har jag nu dragit igång analysdelen. Bara 5 veckor kvar till råmanus. Helt sjukt vad tiden gick snabbt. Tröstande att det går över, men stressande att det är så lite tid kvar. Men det är bara att köra nu. Så idag ska jag sitta minst 4 h så som jag gör om helgerna. Max 5-6 h. Även tid i skogen är inplanerad.
 
Försöker komma ihåg min handledares ord "kom ihåg att du har roligt, om du nu trivs med det du gör!" - och det har jag ju! Ska bara slappna av. Sätta mig i mindset att jag har roligt och att syftet med uppsatsen är att framvisa mitt arbete - inte överprestera. Jag har tagit det lugnare denna termin vilket har gett mig dåligt samvete, men samtidigt har jag ändå klarat av delkurserna väldigt bra och haft mer socialt omkring mig, samt mer sambotid. Så jag tycker allt jag har följt min planering inför denna termin ganska bra :) 
söndagsreflektion,

Kommentera

Publiceras ej