Idag vaknade jag arg. Och rädd. Och med huvudvärk. Somnade efter halv två inatt - vaknade vid 6 imorse. Igen.
 
Ilskan och rädslan kom från en mardröm. Typiskt att när man väl somnar blir man så jäkla rädd att man ligger med spända käkar och får ännu mer hjärtklappning. Fy så otäckt. Det var bara att gå upp och sätta sig med studieläsning, med en viss avundsjuka på sambon som ville ha morgonsällskap. 
 
Jag lyssnade på mitt meditationsband 3 gånger inatt. Den är 30 minuter lång. Men inte gick det bättre efter 1.5 timme avslappning. Men vad är det jag ligger och tänker på egentligen? Skolan främst, såklart. Men kanske inte alltid på ett `jobbigt` vis, utan mer att hjärnan fortfarande är kvar i analysdelen som jag jobbar med mest nu. Kan inte släppa det tydligen. Det var samma sak i våras. Som tur är har jag än så länge ganska roligt, och eventuellt finns en iver att fortsätta dagen efter som ligger och gror i huvudet. Tänker att om jag slutar fundera om kvällarna så riskerar jag att missa en bra meningsformulering osv.
 
Och inte går det att tänka på annat. Jag har liksom inte mycket annat att fundera över. Jo, skrivandet överlag. Jag har fått en lite sprudlande energi och glädje över text igen. Till stor del ligger den litterära essän till grund, som vi hade som hemtentamen i vår sista delkurs. Och att jag sträckkollar avsnitt av "Babel".
Jag håller mig dock tillbaka tills skolan är klar, eller i alla fall terminen. Men tankarna på det privata skrivandet gör att jag ändå faller jag tillbaka till analyen.
Sen kan jag inte fokusera på något för jag fastnar lätt i tankegångar, roliga som jobbiga, och spinner vidare. Kan inte riktigt släppa ämnet. Lite som att man inte kan stänga av en film. Rädd att missa någon tanke (?)
 
Min kaffe-konsumtion kan ligga till grund för ökad hjärtklappning igen. Var kaffefri i tre-fyra veckor, fram tills för en vecka sen. Bröt koffein-uppehållet för att få tillbaka toa-rutinen igen, för det blir smärtsamt med flera dagars förstoppning.. I varje fall märktes bieffekterna (hjärtklappning, värre sovstörningar, ökad tinnitus) direkt men trots det sitter jag med mitt kaffe igen. Får ta nya tag i jul kanske. 
 
Nu är det sista oktober och bara en månad kvar till råmanus ska in. KAN inte förstå hur tiden rusade iväg. Det är så skönt!