Jag har hittat något som passar min kärlek/obsession med listor, planering, struktur etc. Bullet journal! Så sen på den bollen men jag har alltid fått smått panik över att se andras journaler som, såklart, är väldigt fint gjorda. Men jag bestämde mig för att hålla det simpelt och ge mig själv en chans. Som en utmaning. Jag avskyr att vara nybörjare och känner mig genast nedsänkt om jag inte fattar något direkt eller om det inte blir bra på första försöket. Så jag intalade mig själv att hålla det enkelt, med lite fula bokstäver, utsmetad bläck och att var okej med det.
 
Så i fredags köpte jag ett olinjerat anteckningsblock och lördagsmorgonen gick åt att kolla en rad videos på youtube samt Pinterest såklart. En så bra källa till kreativ inspiration. Sen började jag med sidorna för nästa vecka, när maj börjar. Tänker att jag vill göra en rutin varje söndag att planera kommande vecka samt summera veckan som varit. Så det blir ju en blandning av kalender, planeringslista och dagbok. 
 
klyschigt men jaja
 
Min motivation och syfte ( <--uppsatsskadad uppenbarligen) med detta är att få ner tankar på papper. Se över veckorna och dagarna. Få det tydligt på pränt alla de där positiva sakerna som händer men som man glömmer bort pga ångest eller studier. Jag gillar ju även det kreativa. Jag har ju inga skrivprojekt längre, målar eller ritar inte heller. Så här får jag utlopp för det. Jag gillar även kontrollen och att kunna se över ens olika delar.
 
japp inget fancy och färgkordinerat :) veckoplanering, mål för månaden, inköp, träning osv.
 
Det går dessutom att tracka/följa journal på allt, vilket gör det roligare och drivande.
T.ex. en menskalender som jag gjorde igår. Detta för att se över ett mönster då jag har en oregelbunden cykel som ändå är regelbunden (?). Ska även föra in andra saker, som ägglossningen jag känner av väldigt väl. Det är roligt att känna sin kropp även om det blir lite väl kännbart ibland.. Men tänker att jag kanske får fram ett schema efter ett år.
 
På den vänstra sidan trackar jag veckans sömn, humör, bra händelser, meditation. Den högra är spontana (privata) anteckningar.
 
Lite skämmigt att visa upp så dåligt tecknade figurer och icke-symmetriska kolummer. Men så länge jag har roligt! Väldigt meditativt måste jag säga. Det är även en övning i att inte göra allt perfekt och inte heller bli besviken över att inte uppfylla målen och planeringen.

2 kommentarer

Sandra Rosén Dahlgren

02 May 2018 20:16

Vet hur negativ man kan bli till sina egna kreationer men jag tycker att din bok ser jättefin och cool ut! Har inte riktigt fattat vad en bullet journal är förut men ny fattar jag, verkar kul och ett bra sätt att hålla reda på ett och annat :).

Svar: Tack för din kommentar! Ja, det är ett väldigt roligt intresse har jag upptäckt om man gillar planering osv:) Och att man kan göra hur mycket eller hur lite som man vill. Så det är prestationslöst liksom. Du får pröva lite smått:)
Maria

Sandra Rosén Dahlgren

08 May 2018 14:57

He he, ja :), Jag har ju min vanliga kalender och så brukar jag skriva listor, har även en bok som jag skissar och skriver ned små rader i men kanske borde testa att ha det lite mer samlat. Ja är ju skönt att få ut alla grejer på paper och ha det klart och tydligt framför sig, älskar att bocka av saker fysiskt med pennan också he he :)

Kommentera

Publiceras ej