norra mälarstrand

Nu under fredag, lördag och söndag är jag själv hemma. Skulle egentligen ha följt med Tomas till Skåne för dop och lite släktträff. Men efter att jag kom hem från Stockholm i torsdagseftermiddag (efter tre dagar med mamsen) så behövde jag stanna hemma. Jag visste risken när jag bokade in resan med mamma men tänkte att det löser sig nog. Men nej jag orkade inte. Dessutom känner jag att Stockholm med mamma var behövligt och vi hade så himla mysigt tillsammans.

Så nu är jag alltså hemma själv. Har sovit ut två nätter, sömn som försvann under Stockholmstrippen. Igår låg jag i migränskov som jag hade befarat. Har fortfarande känningar kvar. En blandning av alla intryck efter trippen samt PMS. Och detta var alltså det jag hade på känn och därmed tackade nej i sista sekund för Skåne-resan. Det hade eskalerat under helgen annars. Jag har skrivit förr om min sociala kvot vilket fylldes upp flera gånger om under dessa dagar. Nu behöver jag lika många dagar återhämtning.

Det är skönt att känna sin kropp så pass bra. Mamma sa att jag skulle vara stolt över det och lyssna ordentligt. Så jag gjorde det. 

 lärde mamsen ta selfie <3
 
------------------------------------------------------------------

anteckningar från gårdagen

"8.15.

Har inte så mycket tankar såhär på morgonen. Jag har nu planerat att vara hemma över helgen, helt själv.

Tänker få in meditation, längre sessions, och även lite yoga. Men utan press. Sen kommer jag kunna gymma utan känslan av att vara där för länge och vilja åka hem till sambon.

Det är alltid lättare när man är själv hemma att hitta på saker. Man blir väl lite tvungen till det. Ingen att prata med hemma men också ingen man stör ifall man vill ha musik eller meditera.

Jag behöver egentiden. Den är så otrolig viktig för mig. Men den är också svår att förklara. Tomas förstår nog. Jag vet att kommer förstöra kommande vecka om jag inte lyssnar på mig själv. Att även våga stå emot eventuella kommenterar om att jag kanske är tråkig eller helt enkelt inte vill följa med. Jag både vill och inte vill. Två dagar hade räckt.

Skrivandet går trögt. Jag vet inte vad jag ska skriva ned. Tankar, så som detta? Lite trist. Men det är oftast det lättaste eftersom man kan skriva under tiden man funderar. Det är ju aldrig helt tomt i huvudet. Men det känns lite larvigt. Å andra sidan läser ju ingen detta så varför kraven från mig själv?"

"13.09. 

Jag har nu mediterat i 30 minuter. Första halvan sittande och andra halvan liggande på rygg. Djupa andetag, normal andning.

Mycket tankar kommer och går men jag vet samtidigt inte om det var så mycket? Jag noterade dem och så var det inte mer med det. När det kom något jobbigt så försökte jag konstatera närvaron bara och sen gå vidare. En blandning av att trycka undan dem men också att faktiskt inte lägga någon större vikt vid dem. Det behöver nödvändigtvis inte vara dåligt att låta dem gå vidare.

Det är lättare med meditationen när jag är helt själv hemma och när jag vet att ingen kan komma hem mitt under sessionen."

morgonkaffet,