Denna vecka hade jag tänkt maxa aktiviteter, träna så länge jag ville, göra utflykter med cykeln osv. Nu fick jag tänka om.
I helgen kände jag mig ganska risigt, kände av halsen och kroppen överlag. Jag misstänker att det hängde ihop med inflammationen i visdomstanden. Så igår hade jag tandläkartid och det slutade med att jag cyklade hem med käften full av bomullstussar och bedövad högersida i ansiktet. Tandläkaren tyckte inte det var så farligt svullet så han drog ut den istället. Eller slet/lirkade ut den rättare sagt, som de gör. I efterhand är jag superglad för det och spänningarna har redan släppt i käken. Men under tiden var jag skakig och rädd. Det mest smärtsamma var som vanligt bedövningssprutorna, det andra mest obehagligt. 
 
I alla fall kan jag inte göra något pulshöjande, som träning, så jag är sjukt uttråkad nu. Men jag försöker tänka om, för träna hinner jag ju övriga veckor om året. Så dessa dagar har jag promenerat, mediterat och läst. Ja, och en del vid datorn tyvärr. Men har hållt det ganska avstängt. Promenaderna sker också utan något i öronen för att verkligen slappna av och se det som finns omkring. En förlängning av meditationen. 
 
Själva meditationen hemma sker dels med dem guidade av min terapeut (både den för avslappning och den senaste för självkänsla), dels sittande meditation, till instrumentell musik, med fokus på andning. Det är ju självklart mycket lättare nu när jag är själv hemma och inte väntar hem någon som kanske råkar avbryta.
 
Förhoppningsvis kan jag träna lite i helgen, annars får jag vänta till nästa vecka. Då har jag också börjat jobba i Linköping så det blir ett disciplin-test att träna sen eftermiddag med allt folk på gymmet. Men det går väl det med. 
 
 
Nu är klockan redan halv tre och som vanligt att dagen rusat iväg. Har i alla fall sovit ut ordentligt idag. Vaknade halv åtta utvilad, satte igång Nyhetsmorgon på datorn, fixade kaffe och tog en lugn morgon. Efter frukosten mediterade jag, sittande, cirka 20 minuter och avslutade med en långpromenad genom stan. Så här långt har jag sen läst, gjort lunch och även bakat lc-bröd. Ganska produktivt nu när jag skriver ned det ser jag.. Passar även väl in i min sommarutmaning angående avstressning.
Får se vad resterande dag erbjuder!

Kommentera

Publiceras ej