Nu har jag börjat med vanan/ovanan att plugga under tiden som jag äter. Fast när det kommer till viss litteratur, som skönlitteraturen, så tycker jag det räknas som matro trots allt. 
 
Tidigare förra veckan svängde jag ihop en lunch med två saker jag äter ganska mycket nu för tillfälligt - korv och sötpotatis. Sötpotatisen upptäckte jag i somras när jag prövade att köpa hem när det var så billiga kilopriser. Och blev fast. Det var inget nytt för mig men inget jag har haft som stapelvara hemma tidigare. Men då gjorde jag ugnsbakat (som bakpotatis) med fetaoströra. Jag lagar det fortfarande i ugn men som ugnsrostat i skivor. Det går väldigt snabbt då, om det är tunnare skivor. 
 
Så häromdagen hade jag några skivor i kylen från dagen innan så jag slängde i dem under tiden jag fräste andra grönsaker i pannan. Min matlagningsfilosofi är "öppna kyl och frys och fräs det som finns", servera med något fett som salladsost och rapsolja samt (standard) äppelcidervinäger.
 
 
Mat - sojakorv, ugnsrostad sötpotatis, tomat, spenat, squash, svartpeppar, vitlök, gurkmeja, chilipulver, havregrädde + isbergssallat, äppelcidervinäger.
Bok - "Jane Eyre" av Charlotte Brontë (pseudonymen Currer Bell)

Kommentera

Publiceras ej