Imorse gick jag upp tidigt för att hinna ut till skogen. Men det var inte bara lycka. Ibland springer man med ångestklumpen också som ett extra påhäng. Jag har i många perioder använt löpningen som en ventilation, ett sätt att leva ut ångesten. Du förstår, när ångest höjer din puls tills det rusar obehagligt och hårt vill man inte annat än springa bort från det. För mig har då löpningen fungerat som en cover up där du till slut inte vet om pulsen slår för att du springer fort eller om det är ångesten. Det hjälper, det gör det. Sen kan det bli jobbigt om tårarna kommer men då ökar jag stegen och fokuserar på vart fötterna hamnar någonstans. 
 
Så det gjorde jag imorse. In i skogen och till utegymmet. På med Morgonpasset i p3 i öronen så jag kunde skratta högt mitt i träningen. Blandade styrkeövningar med att springa fram och tillbaka mellan varven tills jag kände mig nöjd.
 
Hemma sen var det en liten gladare Maria som väckte sambon. 
 
Denna ångest kommer inte från PMS vilket gör det svårare att acceptera och förtränga. Saker byggs på, det blir svårt. 
 
Denna ångest följde även med mig till skolan idag så 10 minuter innan mitt seminarium åkte jag hem. Jag orkade inte med att vara i ett klassrum och dessutom prata. Det handlade inte om skolan, inte om ämnet, inte om prestation. Ångest behöver inte bryta ut pga situationen du är i. Den liksom frånkopplar dig från allt bara. Det går inte. Det går inte att fokusera för du är inte där.
 
Det går inte att "slappna av", "ta det lugnt" eller "ta det som det kommer". Det är så mycket mer än bara lite oro, som många tolkar ångestproblematik som. Jag förstår okunskapen men det skaver ibland.
 
Men på bussen hem började jag i alla fall skriva på kompletteringsuppgiften och nu är den inskickad till läraren. Så mycket lättare. 
 
 
När jag klev av bussen så hann jag springa fram till Tomas som väntade på sin buss på väg till Linköping. Så glad att jag fick pussar och kram innan jag gick hem. Det känns bättre nu, det svänger ju fram och tillbaka. Så nu ska jag läsa på om estetik och konstens filosofi som är nästa ämne i kursen. Ikväll har jag även lovat mat eftersom Tomas kommer hem sent från skolan. Små saker som jag gillar i vardagen!
psykisk ohälsa,

Kommentera

Publiceras ej