Nästa vecka på onsdag har jag mitt första pass som studentmedhjälpare på biblioteket i Campus Valla (Lnkpg)! På måndag är det introduktion för oss två som är nya där. Jag kommer att köra två timmar på måndagar och två på onsdagar med bokuppsättning. Det bästa är att det är flextid så jag kan göra mina två timmar när som under dessa dagar, bara det blir av. På så sätt kan jag tajma in det innan eller efter föreläsningar. Jag valde bokuppsättning istället för låndisk och en annan uppgift för att det kändes mest passande (och mindre läskigt hehe). Sen kan man hoppa in för andras pass när det passar och om det känns bra. Men detta passar bra nu, speciellt eftersom jag inte kan ta sena pass med tanke på att campus-bussen går vissa tider fram o tillbaka.
 
Så nästa vecka smygstartar skolan kan man säga vilket känns både skönt och för tidigt. Sommaren har gått snabbt samtidigt som den har känts lång. Men jag har aldrig varit uttråkad som jag var rädd att jag skulle vara. Jag har verkligen njutit av den här sommaren. Jag är väldigt glad att jag tog sommarlov och inte jobbade något. Jag behövde det här.
 
Jag vet att rutinerna kommer kännas bra så fort föreläsningarna är igång och jag vet att det kommer bli intressant igen med kurserna. Just nu läser jag ju några romaner till litteraturvetenskapen så jag ligger lite före där, vilket behövs.
 
Just nu läser jag Charlotte Brontë "Jane Eyre", utgiven 1847. Lite äldre engelska som efter ett tag blev relativt lättläst. 
 
"Jane Eyre, är Charlotte Brontës mest älskade och lästa roman. Skildringen av den unga flickan Janes svåra uppväxt, hennes tid på välgörenhetsskola, hennes ankomst till Thornfield Hall och mötet med den gåtfulle mr Rochester och hans dunkla hemlighet är sedan länge en klassiker.
Det har skrivits spaltmeter om romanen, och utifrån vitt skilda motiv: feminism, religion, symbolism, kärlek, passion, natur, barn, sociala frågor och så vidare. Generation efter generation har levt med, gråtit med, skrattat med den unga flickan Jane Eyre och hennes långa och krokiga väg fram till ett självständigt liv. "
 
Jag älskar språket! Hon skriver så detaljerat men inte för mycket. De rätta orden utan klyschor, känslor utan tradighet. Men också med en större dos humor hos huvudkaraktären. Det är absolut en avslappning att läsa denna bok som en del av studierna. Såna privilegier ändå!
 
 

Kommentera

Publiceras ej