Det ÄR en omelett under allt det gröna. Detta har blivit en comeback i mitt kök. Jag äter kokta ägg varje dag men just omelett glömmer jag bort. Den är väldigt simpel i grunden - det är tillbehören som gör måltiden här! 
Jag köpte, häromdagen, en stor påse smågrönt (rucola, mangold, spenat) som jag slänger i allt jag gör. Även morgonens frukost faktiskt (mixat med sojadryck och proteinpulver + kakao). 
 
¤ Grunden här är två ägg, uppvispat med vatten. En klick smör i pannan och sen häll i - peppra ordentligt.
¤ Under tiden den steker lägger jag på zucchini-bitar samt kidneybönor.
¤ När den bara har några minuter kvar lägger jag på två nävar smågrönt samt feta/salladsost.
Serverat med lite salt och rapsolja. Och en liten hög surkål bredvid:)
 
-----------------------
Igår blev det en ganska skön vilodag hemma. Vi gick dock ner till stan en sväng för stros och ev. inköp. Passade på när solen var framme, vilket nog var tur för fredagen är regnig. Det märks att det är sensommar på temperaturen. Det är så kyligt i skuggan och i blåsten. Men jag gillar hösten! Ser fram mot den. En annan mentalitet, nystart etc. Kurser som börjar, mina småtimmar på biblioteket som nog kommer bli perfekt för mig, en ny termin att räkna ner, rutiner igen, planering. Sommaren har varit skön och jag hade kunnat varit ledig i några veckor till utan problem med uttråkning faktiskt. Men nu är det som det är och allt har sin charm!:)
 
 

Kommentera

Publiceras ej