Så mycket jag vill lära mig, så mycket jag vill läsa! Nästan frustrerande haha
 
Det är därför jag älskar bibliotek, det är därför jag vill jobba i den miljön. Tanken på att vara i ett rum där det är samlat så mycket kunskap, så mycket texter. Ord skrivna av historiska personer, så personligt, så mycket tankar och både vetenskap och funderingar. En sådan tillgång till en annan värld!
 
Det är svårt att förklara känslan men det är som historiska platser - tänk att någon har levt, gått, tagit i möblerna, målat den tavlan, plitat texterna för så många år sedan. Det hugger i magen när man ser historiska dokument, platser etc förstöras. Så betydelsefullt.
 
Jag är lite fundersam över vad jag vill göra med min utbildning, hur jag ska fortsätta därifrån sen. Eller rättare sagt - vad jag kan göra. Det är inte alltid självklara yrken eller framtid med utbildningar. Så många yrken man inte vet om , som man liksom 'halkar' in på. Jag vet vad som är intressant, vilka områden jag vill utforska. Jag finner nytt hela tiden. Men hur kommer en dit? Hur kan jag jobba med det?
 
Idag träffade vi vår litteraturlärare som vi inte haft förut. Underbar person! Verkligen brinner för sitt ämne, jobbar precis på det sättet jag vill, som jag har saknat i tidigare litteraturundervisning. Djupare analyser av texterna, verkligen diskussioner om olika perspektiv, samspelet med dess samtid etc.
Hon är också väldigt bra på att se alla, få med alla, lyssnar och spinner vidare på en tanke eller reflektion. Så det blir hälften föreläsning, hälften seminarium dessa dagar. En annan skillnad är att vi alltså har två föreläsningar under dagen, mot tidigare när vi endast hade en per gång. Jag som älskar litteraturen är överlycklig men kan tänka mig att det känns jobbigt om man inte är så inne i ämnet. Skulle t ex inte vilja ha dubbelföreläsning i historia.
 
Jag har, som sagt, de senaste dagarna få hjärnan i spinn på hur jag använda allt detta- mitt intresse, all kunskap. Dessutom använda mitt kontrollbehov och "allt eller inget"-tänk på bästa sätt. Liksom vända destruktiva egenskaper till något positivt!
 
Japp, jag har haft en utomordenligt dag.
 
Enda minuset är jag är själv hemma nu fram till söndageftermiddag. Tomas ska iväg till Polen med familj så det blir lite tomt vid sängdags, annars blir det nog som vanligt haha Nä men ska ju iväg till skola och sitta med läsning så det rullar nog på. Men på kvällarna är det som sagt tomt, när man är van att ligga och prata med någon.
Bra att sakna varandra!