Efter senaste inlägget började jag kolla runt efter eventuella orsaker.
I tisdags skrev jag, via 1177 hemsidan och E-tjänster (bra för telefonrädda!), för att be om provtagning. Jag vill kolla eventuell vitaminbrist och hur den hormonella balansen ser ut. Jag har läst och läst och tänkt att det kan ligga något i det. Jag befinner mig i en riskgrupp: äter ensidigt, vegetariskt (dock med ägg så det är ju ett plus), tränar en del, stressar, magproblem osv. Såg att symtom som att underbenen domnar av, huvudvärken och extrem trötthet, daglig yrsel etc stämde ganska väl. Jag vet, man kan sätta de flesta diagnoserna via nätet bara man letar efter sina symtom hehe men det vore inte helt omöjligt.
 
Men det jag alltid är orolig för när jag ringer är att inte bli tagen på allvar. När dem dessutom ser att man varit där för psykisk ohälsa så är det som att allt fysiskt försvinner och istället får man i 90 % av fallen höra att det "beror på det psykiska". 
 
Dem ringde upp igår. Frågade om jag hade skrivit in för att få en ny tid hos psykoterapeuten eller för provtagning. Jag frågade om man inte kunde få både och. Men hon tyckte allt lät som psykiskt så jag fick en tid hos en ny psykoterapeut. Den förra som jag gick en gång hos i februari hade slutat och glömt skriva upp mig på väntelistan som lovat. 
 
Så det är ju bra att jag får komma till någon men samtidigt orkar jag inte ännu en gång sitta och berätta om allt för att sen vänta ytterligare några veckor för att kanske få en tid tillbaka. Det tar så mycket energi och tid innan man kommer in i systemet och får hjälp. Jag tänker också att det psykiska behöver inte utesluta något fysiskt. Hönan eller ägget liksom? Eller kanske två separata problem? 
 
Nåväl. Efter samtalet blev jag helt disträ under resterande föreläsning och väl hemma var jag lite arg och besviken. 
 
Plus med gårdagen, dock, var att jag inte sov på dagen och jag kom ut på en underbar liten joggingrunda, utan prestation eller tidskrav. Prickade in regnuppehållet så att jag fick frisk luft. Jag tar det med mig iaf!:) Jag försöker plocka upp det positiva om dagarna. Inte att jag annars går runt och är sur men det är lätt hänt att man inte alltid uppmärksammar saker omkring en. Som ett trevligt samtal med någon utomstående, skön promenad, soltimmar och liknande. Sånt som ger energi!
 
 
Idag har jag föreläsning 13-15 så åker med 12-bussen. Sen ikväll ska jag till Linda på Kiropraktorhuset för att kolla upp axeln. Så torsdagen springer väl iväg igen!
morgonkaffet, psykisk ohälsa,