Morgon världen. Skönt med vintertid!
 
 
Morgonkaffet började i sängen men blev lite opraktiskt. Kudden fick följa med i alla fall.
 
Kaffe på sängen och lugn start. Reflektioner på morgonkvisten. Det är en känslokarusell i spinn. Senaste veckorna har snurrat fortare och fortare. Egentligen inte om något särskilt, eller inget nytt åtminstonde. Jag vet inte vad jag ska skylla på eller vilken förklaring som finns. Höst? Nystart? PMSen? Den brukar ju inverka så smått (stort). Men inte så länge. 
 
Mina inlägg tenderar att reflektera mina dystrare sidor och representerar inte hela mig. Men det är då det är lättast att skriva. Kanske trist att läsa? Å andra sidan är det är personlig blogg så varför inte.
 
Igår fick jag ett break över hur trött jag var på att vara känsloperson med noll energi. Mitt batteri verkar vara begränsat och jag känner urladdningen närma sig långt innan det tar slut och tänker att "nej nu är det dags att säga nej" och vara hemma. Men så gör jag inte det. För att jag skäms. För att jag känner mig jobbig. För att jag fortsätter följa samhällets koder om hur man uppför sig och hur social man ska vara. Jag är inte en social person på det planet. Jag väljer mina tillfällen för det finns bara batteri till det. Jag älskar att umgås, vill träffa nytt folk, jag kommer igång när det väl fungerar och trivs. Jag hatar inte folk och umgänge. Jag bara väljer noggrant. 
 
Problemet är att jag bryr mig för mycket om vad omgivningen tror och uppfattar. Normen säger att man ska vara social, det finns riktlinjer och koder. Följer man inte det blir det personligt. Och det är känsligt. 
 
Min energi är riktad till studierna och sambolivet. Träningen är ventilationen och laddningsstationen. Räcker det till sociala tillfällen väljer jag sparsamt för att inte kliva över gränsen och hamna på dränering. Och så får det vara ett tag. 
 
 
Idag ska jag läsa lite filosofi och litteratur. Söndagar hålls relativt studiefria men dessa böcker är oerhört intressanta så det blir som intresseläsning och gör inget!:) Jag menar - vad ska jag annars göra? Fastnar ju jämt vid youtube annars haha.
 
Älskar litteraturvetenskapen och vill grotta ned mig ordentligt men tyvärr finns det begränsat minne i hjärnan som måste delas med de andra ämnena. Kanske träna lite här hemma och sen försöka ta mig ut till föräldrarna på landet. Har ingen föreläsning att åka till imorgon så skulle vilja springa i skogen imornbitti ute i Kolmården. 
 
Men först - mer kaffe!
morgonkaffet, söndagsreflektion,