Men det ser fint ut! Börjar bli jämnare, det nya blåmärket har inte blivit större, det gamla är kvar men inte lika mycket. Ganska rörlig men jag blir ofta påmind när jag råkar göra för häftig rörelse med armarna, vrider överkroppen lite granna eller vrider huvudet för snabbt så det drar till i huden ovanfrån. Dock har jag varit väldigt stilla med armarna så det ska läka ut ordentligt nu.
 
Kliandet fortsätter och på kroppen över huvudtaget kliar det pga avflagnad hud á la sönderbränd. Ni vet när man flagnar efter att man har bränt sig - det har jag över hela armarna, magen och runt bröstkorgen. Läste att det är vanlig reaktion efter operation och med medicinen.
Tomas kallar mig professor Fnas.
 
Just nu går jag på ny pencillinkur. Eller jag fortsatte rättare sagt. Så det är tredje omgången nu. Men det har inte blött sen tisdags så jag är hoppfull att det kanske börjar ebba ur. Iof kan det även betyda att det tar längre tid när kroppen ska ta hand om blödningen inifrån än att det dräneras ut men skönt att slippa oroa sig över läckage. Jag får ständigt påminna mig själv om att det tar tid. Han sa 2-3 veckor innan bröstet hunnit ifatt det andra och det har gått 1.5. Så.
 
Humöret svajar om dagarna i brist på träning och ordentlig sömn. Men dagarna går faktiskt relativt snabbt. Jag menar det är ju faktiskt hela 4 veckor sen jag opererade mig, idag!
 
Det händer inte oerhört mycket roligt i vardagen för tillfället så det känns så larvigt och onödigt att skriva en blogg då. Kan inte laga mat, baka eller träna så jag tänker att jag inte har något att dela med mig av ändå. Fast jag har inte varit helt sysslolös förvisso. Men funderar ibland på hur nödvändigt det är med blogg. Fast samtidigt har jag ju skrivit tidigare att jag gör det för att ventilera och att ha det som en öppen dagbok. Där har jag svarat på mina egna frågor.
 
Dagarna ser i princip samma ut - vaknar vid halv åtta-åtta i stort sett varje dag, tar mitt pencillin, en kopp te, radio och sen korsorde eller dator. Petar på Tomas med förhoppning om sällskap till morgonpromenad, vilket går bra ibland. Kaffe när han är vaken (till mig dådå, vi har omvända kaffevanor. Jag innan frukost, han efter men han måste göra det åt mig för tillfället). Lite socialt umgänge innan dagen rullar på delvis, eller helvis, framför skärmar. Läsa, slumra lite etc. 
 
 
En morgonstart - te med lite mjölk och kokosolja
 
 
 
Idag vaknade jag och Tomas på hans familjs landställe. Åkte ut igår med min mamma så hon skulle få se hur det såg ut, kaffefikade flera timmar i solen innan hon åkte vidare. Jag la mig ett tag framför teven medan Tomas jobbade på tomten. Mot kvällen lagade han mat och vi myste framför film med choklad och glass. Sov stenhårt till prick 8 idag! Tog bussen halv tre och hemma vid fyra igen. Nu är jag ensam pga att Tomas är iväg och repar så jag funderar på vad jag ska hitta på. Läsa eller serie förmodligen!

Kommentera

Publiceras ej