För 4 dagar sen gjorde jag något jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag menar - jag var inte "sån" person! Det går emot allt jag kämpar för, att acceptera sig själv, vara nöjd och skita i normer och ideal. Men det är så mycket mera bakom. Och med detta inlägg tänkte jag försöka förklara hur jag har tänkt bakom beslutet. Jag går fram och tillbaka i tankarna om att jag kanske gör det för att rättfärdiga mig själv, övertyga mig och omgivningen. 
Jag vill vara öppen med saker och ting, speciellt eftersom det har påverkat det sociala omkring (hur mycket grejer evenemang händer inte när man inte kan??) utan att kunna förklara men även för att man inte ska skämmas. Folk ska inte döma mig och jag ska absolut inte döma mig själv! Som jag nog gör.
 
Torsdagen den 2/6 gjorde jag en bröstoperation. En förminskning av båda brösten. Ett beslut jag grunnat på sen 2009 men inte vågat tagit tag i eftersom ordet plastikoperation har inneburit fåfänga för mig. Jag har haft fördomar. Och det har känts som en genväg och jag har jobbat på acceptans. Men någonstans kände jag att nej det går inte längre.
 
Det har varit både medicinskt och estetiskt bakom men främst det mentala. Jag har mått dåligt över dem helt enkelt. Ångest, ovilja att klä mig där dem synts minsta lilla. Det har också hindrat och försvårat viss träning. Men främst har jag inte känt att dem passar mig. Jag kunde inte identifiera mig med dem! Dem fick mig att känna mig alltför kvinnlig och jag har svårt för den sexualiserade synen på bröst och varit oerhört obekväm med det. 
Sen var det markant storleksskillnad på dem och skulle ha kunnat blivit medicinskt problem i framtiden.
 
En psykolog skulle säkert hitta en massa andra grunder men vet ni vad? Nu - trots smärta, förstoppning (yeez hur stor kan magen bli?), sömnsvårigheter (endast ryggläge) och en massa jobb framför mig att läka och ta hand om detta på bästa sätt - så mår jag så bra. Det lilla jag kan urskilja så är dem väldigt små och jag känner mig lugn. Tänk att om några månader ta på sig ett vanligt linne utan att må dåligt?
 
 

Kommentera

Publiceras ej