Idag har det skitats ner ordentligt här hemma. Så fick till en storstädning också. 
Fick egentid några timmar så passade på att plantera om förra veckans inköp, en gullranka. Den var för stor för vår tilltänkta plats så nu är det två mindre krukor istället som blev perfekt. Plus en liten stickling. 
Passade även på att fylla på jord i andra krukor. Älskar att gräva i jord! Och att pyssla när man är ensam hemma. Lite radio och te på det. 
 
Har inte gjort mycket mer idag än detta och sovit till och från. Försökt läsa till nästa kurs som börjar om en vecka, direkt efter opponeringen. Men nog pratat om skolan. Fy.
 
 
Har mått lite dåligt idag, men bättre än de senaste två-tre dagarna. Jag vet iaf att det är PMS så det känns mer okej. Hoppas det går över snart bara för denna mensperiod har varit riktigt jobbig, både fysisk och mentalt. Tyvärr krockade skiten med socialt igårkväll men jag persade mig igenom. Med några reflektioner rikare också.
 
Imorgon ska jag tidigt till skolan för jobb på biblioteket, sen tillbaka till stan för hypnoanalys och så vidare hem för att se vilken uppsats jag ska opponera på. Resterande vecka blir förberedelse för sista fasen i uppsatskursen. Snart är det över!
 
Nya tag imorgon som vanligt på en måndag :)
söndagsreflektion,
Jag har hittat något som passar min kärlek/obsession med listor, planering, struktur etc. Bullet journal! Så sen på den bollen men jag har alltid fått smått panik över att se andras journaler som, såklart, är väldigt fint gjorda. Men jag bestämde mig för att hålla det simpelt och ge mig själv en chans. Som en utmaning. Jag avskyr att vara nybörjare och känner mig genast nedsänkt om jag inte fattar något direkt eller om det inte blir bra på första försöket. Så jag intalade mig själv att hålla det enkelt, med lite fula bokstäver, utsmetad bläck och att var okej med det.
 
Så i fredags köpte jag ett olinjerat anteckningsblock och lördagsmorgonen gick åt att kolla en rad videos på youtube samt Pinterest såklart. En så bra källa till kreativ inspiration. Sen började jag med sidorna för nästa vecka, när maj börjar. Tänker att jag vill göra en rutin varje söndag att planera kommande vecka samt summera veckan som varit. Så det blir ju en blandning av kalender, planeringslista och dagbok. 
 
klyschigt men jaja
 
Min motivation och syfte ( <--uppsatsskadad uppenbarligen) med detta är att få ner tankar på papper. Se över veckorna och dagarna. Få det tydligt på pränt alla de där positiva sakerna som händer men som man glömmer bort pga ångest eller studier. Jag gillar ju även det kreativa. Jag har ju inga skrivprojekt längre, målar eller ritar inte heller. Så här får jag utlopp för det. Jag gillar även kontrollen och att kunna se över ens olika delar.
 
japp inget fancy och färgkordinerat :) veckoplanering, mål för månaden, inköp, träning osv.
 
Det går dessutom att tracka/följa journal på allt, vilket gör det roligare och drivande.
T.ex. en menskalender som jag gjorde igår. Detta för att se över ett mönster då jag har en oregelbunden cykel som ändå är regelbunden (?). Ska även föra in andra saker, som ägglossningen jag känner av väldigt väl. Det är roligt att känna sin kropp även om det blir lite väl kännbart ibland.. Men tänker att jag kanske får fram ett schema efter ett år.
 
På den vänstra sidan trackar jag veckans sömn, humör, bra händelser, meditation. Den högra är spontana (privata) anteckningar.
 
Lite skämmigt att visa upp så dåligt tecknade figurer och icke-symmetriska kolummer. Men så länge jag har roligt! Väldigt meditativt måste jag säga. Det är även en övning i att inte göra allt perfekt och inte heller bli besviken över att inte uppfylla målen och planeringen.