Vissa dagar vaknar man så jäkla motiverad. Som idag. Jag studsade inte direkt men kombinationen av att jag hade sovmorgon till halv åtta men ändå har tider att passa idag gjorde att dagen kändes rolig och motiverande. Började med att promenera till ICA och handla ägg och äppelcidervinäger - det som går åt mest för min del. Och det var så skönt ute! Vårkänslor. Som vanligt frågade jag mig själv varför jag inte börjar dagarna med morgonpromenader. Kanske blir det mer lockande ju närmare våren vi kommer.
 
Nu har jag skickat in min skrivuppgift och ska gå tillbaka till uppsatsen fram tills att jag ska gå till bussen. Sen ska jag läsa i kompendiet på bussen vilket passar så bra till studietid. Det är ändå 45-50 minuters pluggtid tillgängligt.
 
Idag ska jag jobba mellan 12-14 på biblioteket och sen ska jag träffa en skrivcirkel mellan 15-17 på Valla. Det är nytt för mig och lite nervöst men man kan sitta med sitt egna skrivprojekt och ändå ha sällskap samt göra skrivövningar om man vill. Spännande och utmanande för en sån som mig. Kommer att komma hem till halv sju men imorgon har jag inget att åka till så de gör inte så mycket. Ser fram mot att träffa lite folk och vara social samt lägga till åt att skriva annat än skola. Förhoppningsvis. 
 
Har inte mer att skriva här om dagarna men kände mig så himla glad nu på morgonen att jag ville skriva av mig. Min öppna dagbok liksom. Kan vara bra att komma tillbaka till när andra dagar inte är lika ljusa och roliga :)
 
idag blev det vanligt koffein-kaffe vilket gav yrsel och flimrande stjärnor framför ögonen. tror jag återgår till decaf igen..
morgonkaffet,
 Nu har jag druckit upp mitt kaffe och ska ner till tvätten igen. Sen när jag kommer upp igen börjar plugget. Idag ska jag skriva klart min uppgift som ska in imorgon. Det är lite finlir kvar bara så ska bli klar så fort som möjligt. Sen är det nästan heldagsfokus på uppsatsen. 
 
 
Igår gjorde jag ett veckoschema med anledning till att nästa kurs som startar om en vecka innehåller väldigt mycket text och jag insåg att jag behövde schemalägga min tid och fördela arbetet mellan uppsatsen och parallellkursen. Dels är det skönt att konkret kunna pricka av en lista och se att man faktiskt har gjort något, dels behövs en planerad riktning för ibland sitter man där och vet inte vilken ände man ska börja i. Då är det skönt att luta sig tillbaka på sin egen planering och lista så att man iaf får någon del gjord.
 
 
Väldigt simpelt och kort men det är oftast det som hinns med. Det gröna för Skrivandet konst II som avslutas denna vecka med skrivuppgift, seminarie/mini-opponering. Gult för uppsatsen. Rosa för den nya kursen Kärlek i Litteratur. Lite blått för träning men det brukar alltid förändras beroende på humör och ork den dagen.
 
Jag var lite sent ute att kolla litteraturen för det nya och även om mycket ska läsas i kompendiet samt en bok med samlinga av texter jag hade från epokkurserna så var det facklit. som jag behövde beställa också. Så jag hoppas det hinner komma till nästa vecka. Ska inte klaga på kostnaderna heller. Det har varit väldigt få saker att köpa under mina studier, mycket går att låna. Men visst svider det lite. Särskilt i denna kurs för jag har inget stort intresse för denna nisch. 
 
Skulle behöva skriva ut läslistan men fick skriva ned den i häftet istället så jag ser vad som ska läsas inför varje tillfälle. Försöker alltid ligga en vecka i förväg så man hinner läsa genom flera gånger och analysera ordentligt.
 
Det är något tryggt med planering och listor:)
 
morgonkaffet,
- inte bryta ihop över B-uppsatsen. Just nu känns det bra! Det gjorde det inte förra veckan. Men veckan innan det kändes det bra. Ja, det skiftar.
   Det går bra för att det är roligt, intressant, jag har funnit en teori som jag älskar att fördjupa mig i - receptionsteorin av Hans Robert Jauss- och ett otroligt roligt område att gräva i - receptionshistoria dvs en boks historicitet dvs bokhistoria. Det känns dåligt när tankarna om otillräcklighet faller över mig. Idag funderade jag över att det går för lätt. Jag borde ha missat något då. Jag menar man fasar för denna uppsats från att man börjar plugga och så är jag här och det känns bra. För lätt. Som att jag lurar mig själv.
    Jag har legat cirka två-tre veckor i förväg i uppsatskursens tidsplan vilket ger mig tid att reflektera, läsa väldigt mycket och kommer ge mig mer tid till analysen för ordentlig argumentation (förhoppningsvis). Men det ger också mer till att överanalysera och hitta fel som kanske inte finns. Men huvudsaken är att det är roligt!
 
 
- att våren går snabbt men inte för snabbt. Jag älskar våren. Sommaren är okej men våren inger mer pirr i kroppen. Dofter, större uppskattning av sol, färg och blomstring. Pollen är ju inget roligt förstås, vilket jag lider ganska mycket av från tidig vår till sen höst. Men när allt blir grönt och spricker upp - underbart! Mm vitsippor i skogen t.ex.
 
- besked från en stipendie-ansökan. I december skickade jag en ansökan om att få komma som stipendiat till Ellen Keys hus Strand. Jag var där i höstas på studiebesök och jag blev bara...kär. I huset. I omgivningarna. I känslan som fanns i huset Strand. Ett lugn och en känsla av att jag bara trivdes och passade där. Sen fick jag veta att man kunde ansöka om stipendie  att få komma dit under två veckor. Det är väldigt många som ansöker så jag har inga större förhoppningar men jag väntar spänt på besked mars/april. Kort ursaxat från hemsidan:
 
"Ellen Keys avsikt med Strand var att skapa ett hem på ”riktiga landet” dit i första hand storstadskvinnor skulle kunna komma och bo i några veckor under sommaren. Denna verksamhet fortsätter än idag och Strand tar idag emot gäster i fem tvåveckorsperioder från maj till september.

Ur ”Något om vila och om ett vilohem” (av Ellen Key i Julfacklan 1912)

”[…]Redan nu har jag i någon mån börjat bruka Strand till sitt framtida ändamål och, sedan det blivit helt i ordning, hoppas jag var sommar få ned någon eller några av ”Tolfternas” vilobehövande arbeterskor. Efter min död skall vilohemmet vara öppet under denna bygds vackraste tid: d.v.s. från halva april till halva oktober, Under hoppet att de fyra, som åt gången kommer att mottagas, kunde erhålla omkring fyra veckors ledighet vardera, bleve det sålunda under varje halvår tjugofyra arbetande kvinnor, som här finge vila, utan någon annan kostnad än vad fritiden från arbetet kan medföra och utan andra villkor än att de äger den kultur, som kräves för att fullt värdera och vårda vad Strand bjuder. Som jag alltjämt orkar arbeta och för min personliga del förbrukar det minsta möjliga av min arbetsinkomst, hoppas jag att - efter min död - kunna trygga Strands tillvaro i den ovan antydda formen.[...]"

 
 
 
OM jag får komma dit har jag bestämt mig för ett skrivprojekt. Ett skrivprojekt som är otroligt personligt och obehagligt men tänker att det kommer vara rätt plats för det. Så på ett sätt hoppas jag inte på att komma dit samtidigt som jag inte kan tänka mig att INTE få möjligheten. Så - håll tummarna.