check!
 
Det är otroligt hur bra man mår när man sover ut. Har inte hänt på flera veckor! Igår la vi oss tidigt, jag och Tomas, för att han skulle upp 4.50 pga jobb. Vi lägger oss oftast samtidigt eftersom det är svårt för den ena parten att vara uppe senare när vi bor så litet. Man stör oavsett vad man gör. Så strax efter 21 släcktes lampan och jag somnade ganska omgående. Vaknade till vid halv sex imorse till en tom säng - märkte inte ens att Tomas hade gått utanför dörren (Öronproppar <3)
Lyckades somna om - händer extremt sällan - och vaknade halv åtta igen. Vill skriva flera uttropstecken egentligen för det är så underbart att få sova. 
 
 
Att jag fick sova inatt tror jag beror på att jag drack endast en kopp kaffe igårmorse och sen te resterande dag. Kaffet inverkar enormt mycket på mig. Så känslig för koffein, alkohol och socker. Håller mig vaken hela nätter med hamrande bröstkorg. Jag hade två kaffefria veckor i våras och jag har aldrig känt mig så lugn i kroppen. Tänkte bättre (bra i skolan), sov otroligt djupt och hårt, mindre stissig i huvudet. Men varför går man tillbaka då? Jo kaffe är gott. Älskar kaffestunden på morgonen. Köpte koffeinreducerat kaffe, vilket fungerar helt okej, men är ju inte samma sak. Men nu håller jag mig till en kopp på morgonen så hinner det gå cirka 12 timmar innan sänggående. 
 
Sömn går framför allt. Så igår, efter två-tre nätter med bara ett par timmars sömn, så blev det inget gym som var planerat. Att träna i sådant läge stressar bara kroppen ännu mer och mitt projekt detta år är ju att reducera stressen i livet och därmed också i kroppen. Så förutom kaffereduktion:
 
- meditera kvällstid (guidad meditation från min terapeut)
- mer promenader
- reducerad cardio (ingen direkt löpning sen två-tre månader tillbaka pga långintensiv löpning är inte bra om du redan har stressat kroppen under flera år) Springer i skogen ibland hos föräldrarna pga underbart <3 men det är undantag
- tyngre styrketräningen istället
- ändrad mat
- mindre dator, mer böcker 
 
Ett inlägg om kaffe och stress på morgon(-ish)kvisten. Får se var dagen bär hän. Gymmet i alla fall, efter en sån här supernatt!
morgonkaffet,

Kommentera

Publiceras ej