Idag är det den första juli. Jag har under detta halvår haft någon form av utmaning/nystart varje månad. Oftast återkommande utmaning men genom att sätta ett mål med "bara" 28, 30 eller 31 dagar så känns det mer överkomligt. Sen har det ju inte alltid gått bra. Tror att det har varit en månad som blev som jag hade tänkt. Resten blir alltid en lärdom. Jag försöker även att inte falla i fällan, som liknar nyårslöftena - alltså tankar om kost och kropp. 
 
Jag är i dock ständig utveckling gällande kost. Detta pga mina magproblem. Kruxet är, som nämnt, att magen kräver lite annat än vad huvudet ibland vill. Mycket striktare och eftertänktsamt. Och samtidigt så mår jag psykiskt bäst på den typ av kost också, jag behöver bara påminna mig om det. Mat påverkar, som känt, signalerna till hjärnan och därmed måendet. Äter jag "fel" (för magen) får jag även genast extrem ledvärk, tarmsmärtor, huvudvärk, sötsug, toalettproblem osv osv. Dessutom kickar hjärnspökena igång. Men det är en annan del att arbeta med.
 
I alla fall. Denna månad har jag just fokus på kosten för att fortsätta få en kontrollerad men balanserad vardag. Älskar min mat! Har i ungefär ett halvår, sen december, styrt om rejält och jag är både mer fokuserad och avslappnad än nånsin. Vill dock poängtera att det inte handlar om ätstörningar, utan kontroll på bra nivå som faktiskt krävs för att må bra fysiskt. Det kan vara en hårfin skillnad och jag är på min vakt, och får ibland ifrågasätta val ("gör jag detta pga gamla tankemönster eller lyssnar jag på kroppen?"). De andra tankarna jobbar jag med på sidan om. De rör mer självkänsla, självbild och egenvärde mer än själva maten i sig. Maten är som bekant ofta ett medel till kontroll när en känner att allt annat omkring än är utan struktur, eller utom kontroll.
Det är något som framförallt arbetas med i hypnoanalysen samt reiki-behandlingarna.
 
Så för varje dag prickar jag av om det gått som tänkt. Gör det inte det så kryssar jag bara dagen och går vidare. Sen kan jag se tillbaka på månaden och jämföra antal bra dagar med dagar som gått lite bakåt. Då ser man oftast att det inte var så farligt, utslaget på en månad. 
 
Som synes försöker jag använda min Bullet Journal fortfarande! Satt och förberedde igårkväll med pyssel och lite planering.
 
Här kan man också få en överblick och sammanfattning över måendet på en månad. Hänger något ihop? Kanske stress med dålig sömn, lugn med bra sömn? Förmodligen. Men precis som ovan skrivet så kan man även kanske få en påminnelse om att månaden överlag har varit bättre än vad som kändes i stunden. 
 
Vidare till ekonomi.
 
 
 
Min lilla översikt över utgifter! Så skönt att ha koll. Ville helst ha koll på mat-utgifterna när jag började detta. Egentligen borde kolumnen "ONLINE" innefattas i maten, då jag endast bestället tahini och kokosolja, men det kändes som olika saker. Det är ju lätt att klicka hem saker så ville ha koll på den förbrukningen.
Kolummen "ÖVRIGT" är lite ospecifierad men den innefattar bl.a fika, beställda böcker, tatuering (maj), Stockholmsresan (juni) och presenter, t.ex. Övriga saker helt enkelt som en lagt pengar på men inte har en egen kolumm.
Mobilen har inte laddats på två månader (har kontantkort fortfarande) och nu när jag har cykel så använder jag knappt busskortet. Klädmässigt unnade jag mig under maj och juni lite nytt i garderoben som inte hänt på några månader. Detta är så kul!
 
Nu svävade jag iväg i mitt inlägg men lite hänger det samman. Kanske kontrollbehovet :)))
 
söndagsreflektion,

Kommentera

Publiceras ej