När det är svårt med motivationen så gäller det att komma ihåg grundorsaken till att man började med något. Hitta enkelheten och inte röra ihop det för mycket. Man kan vilja något mer men man bör nog hålla en enkel röd tråd genom allt.

Kom ihåg vad som drog igång fascinationen, det där bubblet i magen och leendet i ansiktet. Det som gör att man vill gräva djupare och lära sig mer.

Man kan göra avstickare, hitta sidospår och bredda sitt fält men blir det för mycket att greppa om är det lätt att tappa fokuset.

Att smalna av och nischa ned sig är oftast en bra följelinje. Det finns förvisso nästan alltid rum och tid för sidospår så länge man kommer tillbaka. Om man vill det.

Sidospåren kan ju leda till utveckling åt ett annat håll och då följer man just den röda tråden. Men att ha flera röda trådar känns inte lika hållbart i längden. Vi har oftast flera trådar i livet att hålla i så man får välja sparsamt.

Tilliten till sig själv är desto svårare ibland. Klarar man av att hålla tråden hel? Eller rycker man sönder den? Kanske råkar klippa av den i farten eller så löser den upp sig så sakteligen utan att man själv märker av det. Tills du står där och undrar vad som hände tillsammans med utmattning och apati inför vardagen.

Att lära sig av sina misstag är en klyscha som är svår att hålla när ett misstag känns som ett misslyckande för ens kapacitet. Det är svårt att lära sig något då och gå ur det som en stark person. I värsta fall blir misstaget ett misslyckande för en själv som person. Prestation och identitet löper bredvid varandra parallellt och ibland korsar dem varandra. Vissa säger att man inte är sina prestationer men det är svårt att inte identifiera sig med sina handlingar när det oftast är dem som uppmärksammas. Kanske till och med mer än ens personlighet. Tänker även att ens handlingar kan spegla ens personlighet så visst blir det svårt att särskilja misslyckanden från identiteten.

Att vara sig själv samtidigt som man ska samspela med människor, handskas med sociala koder. Stå för sin åsikt och även kompromissa med andra. Inte ta skit samtidigt som man bör respektera andra.
Det är en svår balansgång. Låter banalt men det är också en ständigt rullande process.

Trial and error - något att lära sig inför 2018.

 
söndagsreflektion,

Om en timme ska jag in till Valla igen men inte för föreläsning. Jag ska dit med 9-bussen, förhoppningsvis hinna köpa ett kompendium för att sen hinna med 10.18-bussen hem igen så jag är hemma innan cirka halv tolv.
Allt för litteratur. Jag hoppas även att kompendiet finns men det ska läsas i det till på måndag så rimligtvis borde det finnas.

Stör mig inte så mycket att gå upp till väckarklocka. Jag har inte mycket annat att göra idag och ska ändå läsa på bussen till och från. Det är dessutom en fin resa nu när solen går upp och det är ju gratis, så :)

Igår hade jag en väldigt fin dag. Började med kaffe, korsord och morgonpasset i p3. Sen såg jag hur mycket det snöade och blev mer pepp på den planerade löprundan.

 
Det var tänkt för snabbdistans och det blev en hyfsad sådan. Lite tungt med snö men jag ser det som extra styrketräning och pannben. Precis som långpasset i tisdags så får man se det positiva i den situation man är i. 

Över dagen var jag hemma själv. Läste om litteraturen till nästa vecka mestadels men jag fick även ett städryck! Ett löfte inför januari var att rensa min sekretär. Den behöver det några gånger om året och nu hade det gått lite långt. Så nu har jag ett skrivbord igen. 

 
Har även en hel del kurslitteratur jag vill sälja av men aldrig tar tag i. Kanske blir löfte inför februari?
 
På kvällen sen traskade jag ner till stan och hem till en vän. Det blev några timmars kortspelande och uppdatering. Det var sådär lagom. Perfekt avslappnad och roligt. Förlorade alla spel men lika roligt ändå såklart!
 
Man blir så glad av bra vänner. Det gör mycket för en. Slutar aldrig förvånas över det.
morgonkaffet,
 
Här hängde vi idag. Söndag = klätterdag. 
Har tillsammans sett fram mot det hela veckan. Nya leder denne vecka också så det var roligt! Tomas var inte riktigt med i huvudet pga plugg som väntade hemma stressande så vi tog en effektiv timme med klättring och lite styrka efteråt innan vi cyklade hem igen. Blev många lutande banor idag så är lagom mör i kroppen. Fin träningsvärk från gårdagens backintervaller och benträning också som försvårade lite men det är väldigt skönt att avsluta veckan med att vara genomkörd och mör.
 
Har kört på med filosofin i veckan men även tagit mycket tid bort från studierna. Jag har känt mig klar liksom. Trött på boken, trött på texterna. Jag tror det sitter hyfsat. Helgen nu har jag tagit helt ledigt från läsandet. Salstentan är på onsdag och jag känner mig okej med det.
 
 
 sambon har nallat kameran och fotat mina fina stunder vid böckerna (japp samma myskläder jämt)
 
Annars denna vecka har jag börjat jobba mina få timmar på biblioteket på Campus Valla igen. Det har kommit igång lagom successivt med skolan igen med andra ord. Efter salstentan på onsdag så har jag en 4 dagar kvar innan första föreläsningen så jag hinner i lugn och ro läsa in på nya kursen. Jag har även fått kurslitteratur jag beställt som jag ser fram mot att bläddra i!
 
Mer i veckan: ny kyl-och frys! I onsdagskväll upptäckte vi att kylen lagt av, ej frysen dock. Lite panik men vi ringde morgonen efter och fick en ny! Mer utrymme inuti vilket alltid är bra och dessutom fräsch. Ingen manual dock så vi vet inte vad vi ska göra med displayen. Men får ringa om det. Det är sådan lyx att kunna ringa om sådant och inte behöva stå för det själv eller bänka ut skiten på egen hand. 
Igår fortsatte vi rensningen här hemma. Vi började på nyårsdagen med ommöblering och i torsdags när köket blev lite omruskat så gick vi genom delar av köket. Igår tog vi resterande lägenhet och slängde massor av saker samt samlade ihop sånt som kan skänkas. Det är en befriande känsla att göra så. Rå om sitt hem och rensa ut prylar.
 
Bra träningsvecka också med långpass i tisdags, snabbdistans torsdags och lite lördagsintervaller i backe i Vrinneviskogen med efterföljande lättare benträning. Ett snabbt styrkepass i fredags och idag har vi ju klättrat + styrketräning efteråt. Har även rastat min relativt nya cykel för att komma ut om kvällarna. Ny racercykel som jag köpte efter jul! Första på cirka 3 år tror jag. 
 
I fredags lunchade jag med mamma också vilket var en av höjdpunkterna på veckan. Har inte träffats sen mellandagarna så det var dags. Det blev tillräckligt kring jul kände jag men nu var det dags igen. Man behöver paus från både familj, vänner och partner ibland, så är det ju:) 
Kan knappt tro att det har gått två veckor in på januari. Men jag tycker om det. Full fart framåt!
 
 
söndagsreflektion,