Inatt drömde jag om uppsatsen. Formulerade problemställning, analyserade, ifrågasatte arbetet. Precis det jag gjorde hela dagen igår och idag. Kändes inte som att jag hade sovit något. Vilket jag inte hade gjort nämnvärt heller. Så svårt att fokusera på annat när hjärtat rusar och slår hårt trots att du har legat i sängen flera timmar och borde ha lugn vilopuls. Tinnitusen blir ju med högre med stress vilket blir extra tydligt med öronproppar som gör att du hör tinnitusen ännu tydligare och man hör/känner den höga pulsen slå också. Men öronpropparna är dock nödvändiga för att somna alls.
 
Negativ? Ja, idag har varit en irritationens dag. Sov dåligt och när jag jobbade mina timmar på biblioteket snurrade det konstant för ögonen och tryckte i huvudet. När vi i eftermiddags gick för att handla ville jag bara lägga mig ner i snön och sova. Benen bar inte. Förhoppningsvis blir det bättre inatt. Jag och Tomas tog en kvällsjogging-runda i snöfallet och jag ska snart stänga ned här och varva ned.
lite så känns det. dock från en söndagskväll då vi blev utlåsta, för att nyckeln skevade pga minusgrader, och fick ringa låsjouren..
 
Imorgon ska jag dock träffa min handledare för första gången! Blev tilldelad en idag, över en vecka innan det egentligen var dags men min lärare i uppsatskursen tyckte jag låg före så jag fick en redan nu. Hon kan ha tröttnat på mina mail också med miljoner funderingar och frågor hehe. Men bra ändå! Han svarade snabbt på mailen och föreslog redan imorgon vilket jag först blev besviken på då jag hade sett fram mot en dags sovmorgon och enda dagen att slippa åka iväg men skönt att prata och kanske få lite pepp!
Hoppas verkligen han är en vettig person som också vill vara handledare och är intresserad. Han har skrivit dem teori-kaptiteln jag är intresserad av att använda så det var ju väldigt passande.
 
Hamsterhjulet inom studierna rullar på. Snart är det fredag IGEN och snart är väl våren här också. Vad händer med tiden egentligen?
psykisk ohälsa,
En halvtimme sen klockan ringde har jag ordnat det sista med dagens frukost och matlåda som förberedes igår och ska tas med till skolan. Har även skickat iväg två ansökningar som sommarjobb. Skönt att starta veckan produktivt.
helgfrulle
 
Svårt med ansökningarna. Jag vet liksom inte vart jag ska skicka mailen? Men målet denna vecka är att få ut ett antal trådar så får man se om man har tur. Länge sen jag skrev ansökan, känner mig alltid så inställsam. Har ju inget imponerande CV direkt heller. Men men! Hoppas verkligen på att få något över sommaren. Jag är inte behov av det rent ekonomiskt men erfarenhet och sysselsättning är också guld värt. Förra året behövde jag sommarlovet, som jag också tog, för huvudet var helt slut. Men i år skulle det nog vara roligt med att bryta studierna med något annat emellan.
 
Så idag - jobb ca 9-11, föreläsning/seminarium 13-15 med plugg innan och efter. Tycker det är skönt med att spendera heldagar i skolan. Åka tidigare hemifrån än vanligt och komma hem på eftermiddagen som en arbetsdag. Lite mycket att packa med bara. Dator, några böcker och matlådor. Väger as att bära runt på. Men vill gärna sitta kvar och läsa lite, förebereda till morgondagens föreläsning/seminarium också. Annars sitter jag mycket med kommande B-uppsats. Den sätter igång på allvar mer denna vecka, eller kanske nästa, men känner mig ett-två steg framåt så det är avkopplande! Lika nervös som förväntansfull att få skriva om något intressant och egenvalt.
 
Nu när vi äntligen fått snö så njuter jag av vår utsikt lite extra!
morgonkaffet,
Februari inleddes med ett långpass. Det är lite så vardagarna ser ut nu - läsa och plugga varvat med träning. Inte så jättemycket intressant att dokumentera. 
 
Imorse började jag med att läsa mellan 9-11 och sen gav jag mig ut tillsammans med Tomas ut i skogen med siktet inställt på långpass, för min del. Vi påbörjade 9.7-slingan för att den är väldigt mysig att springa. Jag försöker vänja Tomas vid långpass-tempo så vi drog ner ordentligt på farten. Jag hade även väldigt märkbar träningsvärk i benen så det var illa tvunget. Även om Tomas fick småpanik av det långsamma tempot..:P
Längre rundor får man helt enkelt se som meditativa, utan stress. 
Vi skiljdes sen åt efter cirka 6.3 km där Tomas sprang hem och jag fortsatte.

 
 
Fram till 8.5 km sprang jag till skogs men hade siktet på att springa vidare ut. Jag vill inte springa ensam i skogen längre, här i stan. Tyvärr. 
Benen kom igång och med ett långsamt tempo blir jag som en liten maskin till slut. Benen bara rullar på. Lägger märke till lite trötthet och träningsvärk men det påverkar inte eller saktar ned. Det bara rullar. 
Dessutom gick vädret från soligt och vindstilla i början med Tomas, till att börja snöa ymmigt i slutet. Men temperaturen var perfekt! Det är ganska härligt att vara ute vid väderomslag.
När jag kom hemåt mot huset såg jag att klockan stod på 12.6 km och ojämt  kan det ju inte bli så jag tog ett litet extra varv kring hyreshusen. 
Blev ju relativt jämt till slut :) Jag börjar sakteligen komma tillbaka till mina längre rundor. Men jag håller koll så jag inte svävar iväg för snabbt och sliter på mitt knä igen. Två 9-rundor och två 10-rundor samt denna till räkning. Bra stadigt ökning.
 
Tiden blev också viktig idag. I och med att vi började i skogen så tog det längre tid såklart för de första 8 km. Trail tar tid. Så idag blev det också en tidsspärr sprängd genom att kroppen var igång 1.5 timme. Antal km är inte alltid det som räknas utan att kroppen får vara i rörelse under en viss tid. Så idag blev det lite både och!
 
kvällspyjamas på
 
Resterande dag har jag varit ensam hemma. Har läst mer, stretchat däremellan pga urusel hållning när jag hänger över böckerna. Har redan problem med axlarna och det blir inte bättre med sluttande hållning. Så till och från ligger jag på golvet och rullar på foam-rollern och gör enkla yoga-övningar. Mot kvällen sen gjorde jag ett mer ordentligt yogapass. Även benböjarna och höfterna värker varje dag så jag försöker verkligen rätta till det. Det håller mig ofta vaken om nätterna. 
 
Så överlag - bra dag! Fick dessutom inställd lektion imorgon så även fredagen blir hemmaplan med böcker. Skönt det med :)