I helgen, fredagskväll till söndagseftermiddag, "flydde" jag stan till landet, hem till mamma och pappa. Flydde inte från min sambo utan från en instängd lägenhet. Sambon saknar jag jämt när jag åker iväg men vet att båda njuter av egentid också. Särskilt när lägenheten erbjuder 32 kvm att rotera på. För att inte tala om att bre ut sig i en säng.
 
familjens nytillskott har blivit så duktig <3 
 
Uppsatsskrivandet är inte jätteroligt längre. Jag läser om o om o om igen. Rättar små stavelser. Skriver om termer. Ser över formalia och formulerar om meningars uppbyggnad. Allt för att få det "vetenskapligt rätt". Akademiskt språk.
 
Tack o lov ändå för litteraturvetenskapens positiva inställning till det mer personliga språket och berättandeformen. Personligt + akademiskt. Passar mig.
 
 
Dock vet jag inte om det akademiska passar mig överlag. Jag tror jag har en rejäl svacka just nu bara. Jag hoppas innerligt att sommaren erbjuder uppladdning och förnyad lust till fortsatta studier. Den är liksom borta för tillfället och har varit det ett tag. 
Det som knäcker är egentligen inte skolan i sig utan mina egna krav. Mitt dåliga, näst intill obefintliga, självförtroende. Jag har alltid baserat mitt egna värde på mina prestationer och just nu gillar jag inte mina prestationer. Om det dessutom kommer gå åt fel håll så kommer min självkänsla gå åt samma håll. 
Jag vet att inte funkar i längden eller att det är sunt men logik och känslor går absolut inte ofta ihop. 
 
 
Men vi tragglar på, båda här hemma. En med fjuttig B-uppsats och en med en master. Svårt att inte jämföra men också svårt att känna det legitima i att tycka det är jobbigt. Men det är ju relativt.
 
Min helg på landet erbjöd trädgårdsröj, fria timmar från studierna faktiskt och bara vara ute. Även en morronjogg med ett grävlingsmöte som var stor som ett as. Blev lika rädda tror jag, som tur var.
Helgen behövdes verkligen och är glad att jag vågade ta helg och slappna av!
blev hemskjutsad i Thunderbirden igår under den varma dagen
psykisk ohälsa,

Kommentera

Publiceras ej