Är det bra att skriva en reflektion över veckan, när man sitter och är skakis efter ett ovanligt intag vin dagen innan?
Kanske! 
 
njuter av dagens enda kopp. försöker verkligen dra ned på kaffet tills yogaretreaten men det går inte så bra
 
Jag har haft en bra vecka överlag känner jag. Mycket tid i skolan, torsdagen var den enda dagen jag inte var i skolan men som jag skrev sist så trivs jag relativt bra med det. 
Denna vecka har det också känts som att terminen verkligen är igång på riktigt. Konsten har nu även kommit igång så nu börjar det bli sådär härligt rörigt vid min sekretär med miljoner av post-it lappar i böcker, block och överallt där dem kan fästa. Måste redan köpa ett nytt set av lappar. 
 
Har inte helt fått in rutinen att plugga på bussen, men jag försöker läsa och skriva så det kommer nog. Däremot går hjärnan på högvarv ständigt av allt jag läser och funderar över så jag tänker att jag pluggar oavsett om boken är framför mig eller ej.
 
Sömnen har fungerat bra i veckan med. Faktiskt över förväntan. Måste vara vanan att ha öronproppar. Brukar inte alltid ha det vid tidiga mornar för risk att inte höra mobilen men jag glömmer att jag har en sambo som kan väcka mig. Dessutom vaknar jag oftast 2-3 minuter innan det ringer. Så - öronproppar FTW. Har använt det länge förvisso men börjar inse att det tyvärr är ett nödvändigt ont varje natt. 
 
Har haft lagom socialt också, vilket är lite kämpigt ibland. Jag vill ju ofta mer än vad jag orkar. Men igår blev det museum och sen hamburgerkväll här hemma med ett annat par vilket var perfekt. Så himla trevligt och sådär lagom för mitt huvud! Mitt huvud tackar mig inte idag dock men det är värt det ibland.
 
Nu sitter jag och försöker komma igång med lite plugg. Ska träffa min mamma i eftermiddag vilket inte var en jättebra idé nu känner jag men jag ska nog hinna med det jag behöver. Ska planera upp kommande vecka också med matlådor och tider. Jag har föreläsningar alla dagar utom de dagar jag måste jobba i biblioteket så jag behöver åka in varje dag ändå till Valla. 
vår underbara utsikt
 
Så mera listor och måltidsprepp - söndagsgöra!
morgonkaffet, söndagsreflektion,

2 kommentarer

Anna

22 Sep 2017 19:21

Vad skönt att se att man inte är ensam som sover med öronproppar. Trodde jag var det då ingen annan jag känner gör det. Det är då skönt att plugga in propparna djupt in öronen när man går och lägger sig och verkligen stänga ute alla sökande ljud. Sover så mycket bättre och djupare när du är helt tyst. Ibland för jag dock lite ont av öronpropparna. Har du något bra tips på sköna öronproppar att sova med?

Svar: Ja och jag tror kroppen har lärt sig rutinen så den går liksom in i sömnläge när man pluggar igen öronen:) Jag har blivit väldigt ljudkänslig senaste åren och registrerar alla ljud så hjärnan behöver lite vila tror jag. Jag kan inte ens sova om jag hör fågelkvitter.
Nej jag har inget tips tyvärr. Jag får också ont, särskilt i den där "utbuckningen" intill ingången eller vad man ska säga. Känns som man skulle få sår ibland.
Jag använder vanliga, mjuka engångsproppar men som jag använder i flera månader. Tvättar av dem ibland bara. Behöver väldigt små för har små gångar.
Funderar på att komplettera med ögonmask också hehe
Maria

Anna

25 Sep 2017 20:53

Kan inte annat än hålla med. Känns precis som om man aktiverar sömnläget på kroppen när man pluggar in öronpropparna djupt i öronen. Jag gillar känslan när man hör hur skumpropparna sakta expanderar i öronen och det blir tystare och tystare för att till slut bli helt tyst. Så skönt att verkligen kunna stänga ute omvärlden och sova i lugn och ro. Bara vetskapen av att man inte kommer att störas av ljud gör att man sover bättre.
Jag har också väldigt smala hörselgångar. Brukar anvnäda vanliga gula öronproppar i storlek small. Dock blir jag som sagt var öm i öronen av att sova med dem. Nästan så att det gör mer ont i öronen när jag tar ut propparna på morgonen och en stund efter det. Får nog helt enkelt försöka hitta några andra sköna öronproppar att sova med. För att sova utan proppar det går inte. Brukar försöka ibland men slutar alltid med att jag pluggar in dem trots allt.
Ögonbindel har jag också när jag sover. Dock bara på sommaren eller om jag verkligen känner att jag behöver sovmorgon och vill slippa vakna av ljus på morgonen.

Svar: haha tänkte på det igår går - knastret när det sakta fyller ut örongången. Nu får jag aldrig helt tyst för jag har tinnitus men jag är så van vid det så det ljudet kan också bli en trygghet ibland. Om jag inte är extra trött eller stressad för då tjuter det extra.
Låter som att vi använder samma typ av proppar. Dem är mjuka och formbara så det tror jag funkar bäst.
Skönt att det finns vissa saker att ta till när man är känslig:)
Maria

Kommentera

Publiceras ej