Redan. Härligt! Idag har jag en längre dag framför mig igen. Går hemifrån 7.20 och kommer komma hem efter 18.30.
 
Inget märkvärdigt mot ett jobb men i jämförelse med tidigare kurser har vi nu ibland lite mer tid i skolan. 
 
Och idag ska vi ha information om kommande termin då vi ska välja inriktning (mellan historia, konst - och visuell kommunikation, litteraturvetenskap och filosofi) så det blir intressant och roligt! Jag är himla pepp på termin 4. Sen idag har vi föreläsningar 10-12 och 13-15. Jag ska även få in mina två bibliotekstimmar så det blir mellan 15-17.
 
Nu är det full fokus på konsttentan tills vi får hemtenta i litteratur på tisdag nästa vecka för då kommer jag inte hinna med lika mycket. Så den här veckan är jag så väldigt mycket lugnare inombords. Det går ju i vågor och varje vecka är den andra olik vilket är en tröst när man är stressad en period.
 
Igår hade jag seminarie 8-10 så jag kom hem redan halv tolv. Och hela dagen framför mig! Älskar tidiga mornar just därför. Tomas var även hemma igår så vi pluggade fram till 15 och sprang sen ut till skogen och utegymmet för benpass som paus. Solen var framme, perfekt temperatur, nauren är sådär perfekt höstig nu - löv kvar på träden som skiftar i alla färger man kan tänka sig och lite krisp på marken. Blev väldigt glad av det. 
 
Resterande timmar till halv åtta ungefär gick åt att förbereda matlådor och frukost till idag och så körde jag lite halvhjärtat med konstplugget. Kollade upp begrepp osv. Så bra tisdag!
Vi kör en lika bra onsdag.
--------------------------------------
Dagens lunch - stekt korv med grov bulgur
- kokad grov bulgur (från Sevan - stor dos protein) + stark sås (från Sevan det med)
- sojakorv stekt i smör med hackad tomat + riven muskor, svartpeppar, med en liten skvätt havregrädde
 
 
- i botten ligger upptinad spenat och haricot verts. så det har inte tillagats utan kommer bli varmt med micron. försöker undvika att värma spenat flera gånger.
Gick på 20 minuter - simpelt och gott.
morgonkaffet,
Sitter med kvällsmiddagen och njuter av söndagskänslorna. Har varit en riktigt skön söndag! Helgen överlag har varit bra och lugn, som vanligt. Jag hittar inte på mycket om helgerna vilket är varken bu eller bä. Vill ofta mer än vad jag orkar. Tycker dessutom det är svårt att höra av sig till vänner efter lång tid. Blir nervös att jag inte kommer vara tillräckligt pigg eller rolig att umgås med när hjärnan snabbt blir trött.
 
Sen styr vardagarna hur helgen ser ut. Jag behöver lugnet på helgerna som kommer med att inte behöva åka iväg någonstans. Samtidigt som jag behöver stimulansen.. Ja, oviktigt dilemma egentligen. 
 
Helgen i korthet/verkligheten;
 
¤ Min födelsdag i fredags! Började med kaffe på sängen, morgonpasset i p3 och sambomys. För mig som alltid går upp direkt när jag vaknar var det en liten pärs att stanna kvar men ville inte förstöra Tomas ompysslande. Jag vaknar jämt med huvud- och kroppsvärk och måste gå upp.
Sen blev vi ändå tvungna till slut och då fick jag fixad frukost - ost- och äggmackor! På beställning. Mm lyx för mig. 
 
 
Ja, det var inte fancy upplagt, bara tillgängligt. Såg på Morgon'teve' på svtplay som omväxling. Så himla lagom. Sen satte vi oss vi varsina dator med varsina hemtentor. Sånt himla kämpande med denna jäkla text. Men jag hoppade även mellan till konst och litteratur - plugg som omväxling. Man behöver komma bort från texter också, inte bara sitta och nöta. Man kan få många fler insikter med lite avstånd.
 
Tog även en träningspaus med min nya leksak:
 
 Har funderat länge på att investera i en så nu har jag/vi en! Perfekt för hemmaträning tillsammans med stång, hantlar, gummiband, chinsstång och pilatesboll - vem behöver gym?
 
På kvällen gick vi i regnet ner till stan och in på Världens Bar för hamburgare och UNO. På vägen hem köpte vi lösgodis och slutade med filmkväll hemma. Alltså det är så himla soft med såna kvällar, även på födelsedag haha
 
 
 
¤ Lördagen startades halv tio och sockerbakis. Satt sen fram till 13 med ständig kaffepåfyllnad och skrev på hemtentan i historia och till slut - > klar och inskickad! Exakt två dygn innan deadline. Orkar inte med texten mer. Frukostlunchen satt bra efter den prestationen.
 
 
Resten av lördagen gick i såsighetens tecken med lite konststudier däremellan. Dagen gick så himla fort eftersom vi vaknade ca 3 timmar senare än vanligt så helt plötsligt var det kväll och vi kollade dokumentärer istället.
 
Idag då? Morgonträning för min del ute i skogen, läsning och analyserande av "Pengar" till seminarie på tisdag. Lite promenerande och söndagshandling. Försök till akvarellmålning.
Ja sådär lite lagom igen.
 
Ja, min helg kan nog beskrivas som 'lagom'! :)
 
söndagsreflektion,
trött maria idag! men en natt jag har sovit fullt ut. och idag har jag inte behövt ha väckarklocka.
 
Idag och fram till söndag har jag äntligen heldagar att sitta med hemtentan vi fick i måndags. Måndag, tisdag och onsdag har varit heldagar iväg i skolan utan möjlighet att skriva. Gick upp igår kl 6 för att hinna en timme innan jag åkte iväg och på kvällen från att jag kom hem efter 18 hann jag bara 1.5 timme innan huvudet sa ifrån. Jag är ju mest effektiv på morgonen, som nu!
 
Det går sakta denna gång. Alldeles för sakta och osäkert. Men jag skriver och det kommer lämnas in någonting i alla fall. Fördelen med hemtenta är att man lär sig mer på det än salstenta. Man måste ju analysera med och leta i böckerna efter relevanta fakta. Men jag vill bli klar så fort som möjligt så jag kan återgå till att plugga till konsten som har salstenta om tre veckor samt en hemtenta i litteratur under samma tid. Jag har nog koll på det i slutändan.
 
Så det rullar på och även om jag sitter mycket vid datorn är det mest vid gamla Word och inte sociala medier. 
Jag är SÅ glad att jag ställde in yogaretreaten i helgen, det hade absolut inte gått att skriva allt idag. Bra Maria!
 
Nu fortsätter vi torsdagen.