plötsligt stannar jag till mitt på stigen, lutar mig mot knäna och skriker rakt ut. känner hur kroppen vänds ut och in, trycket i bröstet och tårarna som är på väg. 
 
På vägen till utegymmet i veckan var jag tvungen stanna till på stigen. När pulsen går upp så kan det ibland trigga igång ångestattacker eller som där - ett tårflöde och hårt tryck. Ja, det är inte lätt med PMS. I tisdags var nog den värsta dagen. Det kändes som hela jag skulle explodera. Jag reagerade på allt och absolut ingenting. Gick och djupandades genom dagen för att hålla nere gråten. För den kommer, bara sådär. Det behöver inte ens finnas en trigger. Jag varnade Tomas redan på morgonen att det skulle komma bli såhär för "nu är det dags igen". 
 
I och med att jag vet att mensen är på g så känns det på ett sätt lugnare. Jag fortsätter att påminna mig själv om det så fort det bubblar i mig, att det inte är något annat som strular i huvudet utan att det kommer gå över. Men det är inte lätt. Inte heller för Tomas som går på nålar för oss båda. För även om han vet att det inte är personligt riktat så förstår jag ju påfrestningen. Tur det går över! Om en vecka eller så.
 
frukosten som inte mycket kan slå
 
Jag välkomnar oftast kroppens signaler för att känna att den fungerar som den ska. Men dessa svängningar kan jag vara utan. Det har blivit så mycket värre, sen systemet kickade igång igen för 1.5 år sen. Blir alltid arg när folk kläcker ur sig skit om det "kvinnliga humöret". Det är inte att leka med hormoner och inget frivilligt heller.
 
------------------------------------------------------
Idag har det varit en liten trött söndag. Igår var jag och Tomas ute med svärföräldrarna på Kulturnatten och för att dem ville fira mig i efterskott. Bjöds på restaurang, mängder (!) med vin och presenter. Det var inte väntat! Men så gulligt, dem visste precis vad som passade:
 
 
choklad och korsord liksom <3

2 kommentarer

Rebecca

01 Oct 2017 18:27

Hormoner är inte att leka med! kram

Svar: Nej absolut inte! Ett område som påverkar mer än vad folk förstår. Kram
Maria

Jessica Högberg

03 Oct 2017 12:01

Nä, varken lätt eller frivilligt, ganska vidrigt faktiskt...

Svar: Ja det är ett evigt psykologiskt svajande och sviktar både självförtroende och fysiskt mående.
Maria

Kommentera

Publiceras ej