har guld/kaffe i mun! Uppe med tuppen idag, trots ingen lektion att åka till.
 
Extrajobbet på biblioteket på Valla är dessa dagar lite sisådär hehe. Jag jobbar ju måndag och onsdag, endast två timmar per gång, vilket hade passat förra terminens schema bättre. Nu får jag oftast åka in extra för att det är inte alltid vi har föreläsningar på onsdagar utan övriga dagar istället. Förra veckan började vi ny kurs och nu har vi föreläsningar måndag, tisdag innan de andra ämnena sätter igång.
 
Så, idag åker jag in med åtta-bussen, jobbar 9-11, sen hem igen med 11.18-buss och så innanför dörren cirka halv ett. Så för två timmars jobb blir en borta 5 timmar. Ganska mycket extratid som ibland känns som att man kunde göra vettigare saker än att vänta på buss och restid. Nu för tiden tar bussen oftast en timme istället för 45 min pga allt vägarbete på vägen. 
 
Nu ska jag ta med mig textkompendiet för litteraturkursen och läsa på bussen, så har man gjort något vettigt på vägen! Och sova lite förmodligen. Samt frukost:)
Jag har även fått reda på att salstentan, jag skrev förra veckan i konst, är avklarad (dem rättade lite väl snabbt känner jag men skönt med snabba beslut) och hemtentan i historian gick också bra så jag kan släppa två ämnen. Nu är det bara litteraturens hemtenta kvar att tänka på. Men det gör i alla fall att jag kan ta till mig den nya kursen!
 
Nu ska jag vakna till så jag kan pallra mig iväg strax.
morgonkaffet,
och jag sitter med kaffe, korsord och radio. Sambon är på utegymmet i skogen men jag valde att stanna kvar hemma. Tar en morgon inomhus istället. Är lite såsig i huvud fortfarande efter sömnbristen men inatt har jag fått sovit ordentligt! Men man blir groggig några dagar.
 
kan inte tröttna på vår utsikt
 
Kaffet smakar extra gott denna morgon, känner mig lugn, känner mig förväntansfull inför fredag och helg. Behöver inte åka iväg någonstans eller stressa.
 
Igår hade jag en väldigt skön dag, trots allt. Jag var ensam hemma hela dagen vilket passade mig bra. Jag låg och läste hela, hela dagen. Vi ska läsa Woolf To the lighthouse (1927) samt Kafka Processen (postum 1925) till på tisdagens litteraturseminarium. Det är så underbart att man måste läsa prosa! Kan inte prata nog om detta privilegium <3
 
Jag gick och handlade under dagens enda solstrålar, hade paket att hämta samt fick ett paket i brevlådan så det blev minijulafton! 
 
 
Lunchen (med bok) blev det vanliga med stekta grönsaker med sojakorv, feta/salladsost och rapsolja + äppelcidervinäger. Nu har jag köpt hem ett huvud vitkål - gillar denna grönsaksperiod som nu är på gång, med all kål.
 
Just matbiten är under förändring vilket är intressant och lite lurigt. Kanske skriver mer om det en annan gång.
 
Sen mot kvällen tog jag faktiskt ett bad. Är så himla frusen om dagarna men att bada är svårt tycker jag så det blev en utmaning. Att duscha är jobbigt nog, än mer att ta ett långt bad. Men satte på lite videos på youtube och försökte slappna av. Jag har såna problem med lederna när det är väderomslag så värmen behövdes verkligen. Heja Maria!
 
Idag då? Läsa, läsa, läsa. Kanske träna, kanske inte. Har tagit vilovecka.
morgonkaffet,
sitter uppe med ångestpåslag mitt i natten, när jag egentligen behöver sova eftersom förra natten inte bjöd på särskilt mycket.
stressar upp mig över att jag borde sova och vet hur dåligt det är för kroppen, hormoner och stresspåslaget.
ligger och funderar över allt vilket gör det ännu svårare att somna, vilket leder till än mer stress och än mer tankar om hur dåligt det är på kroppen. pulsen ökar tiotalt över tankarna på hur det bryter ned kroppen. riktigt hör hur det dunkar i kroppen och i huvudet.
 
tala om ond cirkel!
suck. ett annat inlägg i detta är sockerruset som susar mitt i allt, som till stor del ökar ångestpåslaget. vilken blandning.
 
jag som skulle på mentorsträff imorgon har nu mailat mitt i natten för att ställa in. inte en chans att jag kan kliva upp kl 7 när det inte är livsviktigt. jag behöver en dag off och utan väckarklockan.
 
roligt första inlägg såhär över vecka senare hah
 
jag behövde skriva av mig men hade inget block intill mig. 
lyssnar avundsjukt på sambons snarkningar och undrar varför jag inte kan ligga och väsnas bredvid. 
 
 
psykisk ohälsa,