Mitt försök att variera maten går väl inte superbra eftersom jag gillar min vane-mat. Det är konstigt egentligen eftersom jag faktiskt i stort sett gillar allt. Undantag från dill, fänkål/lakrits, pepparrot, kapris - kan inte hantera dessa smaker!
 
Men så igår gjorde jag tre matlådor av en färssås gjord av Anammas sojafärs samt kikärtor. Jag måste säga att jag blev nöjd för att vara så simpel! På kvällen åt jag det med en portion sojabönspasta som jag hade liggande i skåpet. Den är hyfsad snäll mot magen, den här pasta, men även färssåsen så dubbel plus på det.
 
 
Denna har inte stått och puttrat i timmar utan detta är en snabbversion och med få ingredienser. Helt sonika:
 
Fräs fryst/tinad/förvälld sojafärs i olja/smör några minuter.
Krydda med det du gillar, jag försöker få slut på en torkad basilika som inte smakar så jättemycket, samt vitlökskrydda. 
I med en burk krossade/hackade tomater samt någon dl havrematlagningsgrädde. Även hackad morot och zucchini. 
Låt puttra 10-15 minuter och i slutet tillsätts frysta spenatkuber (en drös) och färdigkokta, avsköljda kikärtor som inte bör koka för länge.
 
Klart!
 
 
Serverat med sojabönspasta och självklart ketchup.

Kommentera

Publiceras ej