Idag gjorde jag både och. Jag satt uppe inatt ett tag på grund av smärtor i magen igen, samt i bröstkorgen. Förmodligen kopplat till IBS som vanligt men blev ändå orolig. Det var lite utöver det vanliga. Då jag inte kunde ligga på någon sida, och inte på rygg eller mage heller, så satte jag mig helt enkelt i fåtöljen och försökte andas igenom det. Det släppte inte helt men jag kröp tillbaka till sängen efter en timme och försökte somna. Smärtan satt kvar under morgonen också så jag var glad att jag inte hade tider att gå iväg till.
 
När Tomas gick vid halv åtta tog jag mig upp i alla fall, drack mitt morgonkaffe och hoppades att det skulle lösa problemet, dvs gå på toa. Successivt har det släppt men det är fortfarande sjukt mycket rörelse i tarmarna som gör ont. Vet inte om det är från helgens intag av smågodis och digestive, det brukar ta några dagar att återställa. Nåväl, det prickade in den regniga hemmadagen. 
 
Jag tog en lättare styrkepass imorse för jag inte hade energi eller lust att ta mig till skogen. Lyssnade på både huvud och kropp.
Sen har jag mestadels pluggat, städat däremellan och läst lite till. Sen på eftermiddagen tog jag en efterlängtad löptur i regnet - huvudet ville mer än kroppen till en början men sen hakade den på väldigt snabbt. Älskar att springa i regn! Luften är klarare, svalt och god doft utomhus. Perfekt! Jag har även lyckats hålla mig vaken idag så förhoppningsvis får jag sova gott inatt.
 
Det är så otroligt lummigt utanför våra fönster nu, träden är så fluffiga och fina. Det liksom smälter ihop fram tills Vrinneviskogen börjar så det ser ut som att vi bor mitt i skogen. En klar fördel att bo på femte våningen. Det ser lite ut som regnskog med alla träd, fukt i luften och ett speciellt ljus. 
 
 
Från förra året men samma tidpunkt. Vi har de fint här! 
Nej nu måste jag tillbaka till böckerna. Längtar efter samboskapet som kommer hem sent idag. Men bättre sent än aldrig.
IBS,
Sista veckan i maj och helgen som varit spenderades mycket utomhus, mellan studierna för oss här hemma. Vi försöker ta helg, ibland. Nu blev det oerhört varmt dessa dagar, över 25 grader, så det blev lite väl kämpigt. Jag har mer och mer känt att sommar är inte så roligt som när man var liten. Varmt och stressfullt bara. Mycket som man vill trycka in på 2 månader. Men vi började smått i helgen som sagt!
 
 
Vi tog en snabb titt på en utställning på Stadsmuseet innan vi begav oss mot målet - Kärleksparken
 
 
Det är så vackert i Norrköpings industrilandskap! Det var många med oss som var ute denna lördag.
 
 
Så det vi gjorde denna eftermiddag var några timmar UNO med vin. Lagom lulligt i värme och med en del trötthet så hemma sen somnade jag stenhårt på soffan. 
 
Igår, på söndagen, började jag med löptur i värmen under förmiddagen. Har aldrig förstått folks glädje över att kunna löpa för att det är sommar. Höst och vinter är perfekt däremot. Sen kommer pollen och värme.. Nåväl jag har trugat på dessa veckor med lägre ribba bara. 
Under dagen pluggade vi båda men sen mot kvällen (efter många partier UNO igen) tog vi en promenad som slutade i långpromenad runt stan. Vi gick efter att det hade regnat en hel del så det doftade ju underbart! 
 
 Styrde mot Rhododendron-dalen eftersom jag i några år har missat blomningen på våren. Det finns många olika sorter, i alla storlekar och med olika blomstringstider. Men det finns en period när det blommar upp som mest. En del hade blommat över, andra inte kommit än. Tror vi prickade in en bra tid. Jag älskar verkligen blommor och växter. Det är lite som att gå in i en bokhandel för mig - jag kan gå runt i flera timmar och bara titta och känna på allt!
 
 
 
 
 
Slut på blomsterprakt!
 
Hade ett söndagsinlägg i huvudet, en veckorreflektion, men det blev inget. Veckan som gått blev full av olika utmaningar som tog energi från mig men som jag ändå är stolt över. Stöttningen här hemma betyder allt och gör det värt så jag går ändå in i en ny vecka hyfsat stärkt.
 
 
psykisk ohälsa,
Jag tyckte det var nyligen som jag skrev ett fredagsinlägg men nu är vi här igen! Och jag sitter med böckerna igen. Jag tror dock att jag kan släppa moralfilosofin lite grann, jag tyckte tentan gick bra i onsdags. Trots sömnbrist. Det var en lång dag hemifrån vilket är ovant. Från 6.20 till 20.20 med tenta, lite studier, mentorsträff, buss till Norrköping, studier på deras campus, promenad runt stan och sen fick jag äntligen landa på Världens Bar med Becka. Bra avslutning! Satt ute nästan 3 h med mat och prat. Promenaden hem gick på relativt lätta ben och det var skönt att krascha ned i säng. 
 
Nu fokuserar jag på estetiken, konstfilosofi, som för mig är lite mer invecklat än etiken. Intressant men många teorier. Det roliga är att för en person som inte är så intresserad av konst i sig så är konstfilosofin oerhört medryckande och är ett komplex ämne. Det är ju ett helt annat fokus och helt andra frågor som jag har lättare att reflektera över.
Jag tror boken möjligtvis gör det svårare än vad det är också. Nåväl! Om en vecka är jag förhoppningsvis klar!
 
 
Och om en vecka är det dessutom ett helt jäkla år sen operationen! Det är galet. Ska skriva något om det kanske.. Tiden går så snabbt att jag blir stressad. Jag är rädd att sommaren kommer flyta förbi utan att något händer. Den vanliga stressen för många. Två månader är inte lång tid. Men jag är faktiskt glad att ha riktigt lov. Är så trött på alla som tjatar om sommarjobb och får en att skämmas för att man inte jobbar alla lediga timmar man får.
 
Jag behöver återhämtning, så är det bara. Alla är vi olika. Jag tar lyxen att få en fri sommar som jag inte haft sen grundskolan. Jag kommer kanske krypa på väggarna sista veckorna men desto roligare att börja ny termin!
morgonkaffet,