Läst
 
 
Litteratur och till det - eftermiddagsfikat. Jag har haft mörk choklad i kylen sen i julas, som har fyllts på under tiden alltså. Det är ett framsteg för mig faktiskt. Att kunna ha något hemma utan ångest och utan att allt försvinner under en sittning. Att ta en ruta varje dag utan större problem. Petitess för andra, framsteg för Mia.
 
 
Historia. Denna vecka har mestadels varit fokus på hemtentan i historia så har läst många, många kapitel. Jag avskyr hemtentor mellanåt. Men man lär sig väldigt bra på det, att fokusera på ett område och sålla bland fakta och hitta det väsentliga, försöka förstå orsak och verkan. Men salstentor är mer mig grej för jag har lättare att få in fakta i huvudet.
 
Ätit:
 
 
Linsgryta med grönt. 
Kokosmjölk med lite vatten, röda linser, morotsbitar - sjud i 10-15 min. Thai-krydda och kokta kidneybönor. Mitt simplaste och godaste linsmat.
 
 
Onsdagsgryta. Jag och Tomas brukar laga mat tillsammans en gång i veckan, minst. Denna kväll blev det en gryta med kokosmjölk, wokgrönsaker, extra vattenkastanjer (alltid extra), sojabitar, kikärtor, currypasta och thai-krydda. Ris till Tomas. Lite väl vattnigt så jag åt ur skål tillslut. Men gott! Näsan rann av allt det starka så jag tycker det var ett bra betyg!
 
Tränat:
 
 
Främst styrka.
Löpningen har hamnat på efterkälken och i veckan gjorde styrketräningen comeback. Jag har tappat lite löpsug, är ganska trött i kroppen denna period. Sen började jag känna av benhinnorna förra veckan vilket förmodligen beror på för snabb ökning och för mycket tekniskt i skogen. Nu har jag dessutom fått sug efter styrketräning. Beror mycket på allt sittande som kommer med plugget. Ont här och där och börjar känna mig slapp i kroppen. Så nya styrkemål för år! Älskar att känna mig stark och stabil. 
 
Men det är lite att börja om igen. Inga rygg- och armmuskler att tala om så chinsstången körs med assistant av pallen så länge. Just nu sitter jag med jordens träningsvärk i röven och i benen från gårdagens benpass. Jag och Tomas ska ta ett pass senare idag så blir det i alla fall 3 styrkepass denna vecka, och ett lätt löppass från tisdagen. 
 
Övrigt:
Veckan rullar på med tentapluggande. Salstenta nästa vecka i konst, seminarium i litteraturen som fallit i glömska och skrivandet på hemtentan. Har även haft tid att plugga på litteraturen som ska skrivas om två veckor. Så mestadels näsan i böckerna med andra ord. 
I eftermiddag ska jag ut till landet och hem till föräldrarna, första gången sen julas. 
 

Kommentera

Publiceras ej