Häromdagen förvällde jag sojastrimlor som legat i skafferiet ett tag och glömts bort. Lyxprodukt som inte brukar tillhöra vardagsmaten. Inte krångligt egentligen - bara förväll 3-4 min, krama ur all vätska, frys in eller stek i massa kryddor och sojasås. Det tinar snabbt upp ur frysen när man plockar fram det strax innan matlagningen.
 
Så detta gjorde jag idag och även om mina tallrikar i stort sett ser likadana ut varje dag så var det som vanligt väldigt gott :)
 
- Stekte strimlorna och hackad aubergine i smör, svartpeppar och sojasås
- I med frysta haricot verts och hyvlad morot och stek ett tag
- En dust med havre-matlagningsgrädde och en skvätt vatten om det behövs
- Puttra i några minuter på låg värme
 
Idag serverat med isbergssallat, min vanliga surkål, några svep med stark sås, samt en olivröra jag gjorde lite hastigt imorse!
 
 
Gröna oliver, en del av spadet + torrostade solroskärnor, med en del svartpeppar och lite vatten
 
 
Bra fetter, mättande tillbehör till allt man kan tänka sig!

2 kommentarer

Anonym

11 Mar 2017 20:02

Alltså, surkål är så underskattat. Jag gör ofta en asiasisk variant.

Svar: Ja jag fattar inte att jag väntade så länge på att smaka det. Köpte det första gången i vintras. Så himla gott till allt! (jag köper färdig :P)
Maria

Anonym

11 Mar 2017 20:03

Pernilla

Kommentera

Publiceras ej