Började torsdagsmorgonen på 9-bussen, där jag nästan alltid passar på att plugga. Har inga föreläsningar och inget att göra i skolan förrän tentan om en vecka, men igår hade jag ett roligt men snabbt möte med en mentor jag fått!
 
 
Frukost på bussen - chiafrön som svällt i sojadryck, blandat med sojaproteinpulver (choklad), blandat med kokos och solrosfrön. Plus en pod.
 
Kort sammanfattat så är det ett mentorsprojekt som en av konstvetarlärarna dragit igång för, jag tror, några år sen. I och med att kultur har en väldigt svår arbetsmarknad att slå sig fram på så leder hon detta projekt för att skapa mentor-adept som kan leda till inblick i jobbmöjligheter, tips till uppsatser, stöd ö.h.t, diskussioner eller /och praktik. De gör det ideellt så det är verkliga eldsjälar! Så jag hoppade på projektet och igår skulle jag alltså träffa min mentor jag blivit tilldelad.
Vi skulle säga hej, se vem den andra är och bestämde ett datum för en första träff. Kändes himla bra! 
 
 
Jag har en bibliotekarie på Valla, vilket jag önskade och fick. Härlig människa och sprallig så det blir väldigt bra. Efter det snabba introt kände jag att vi nog har samma syn på intresset kring litteratur, och hon verkade vara väldigt engagerad. 
 
Satte mig sen utanför biblioteket för att plugga när jag ändå var där, istället för att åka hem direkt. 
 
 
Inget mer än cambild och dåliga mobilbilder men för min egna del fungerar det bra till daganteckningarna.
Studierna till litteraturtentan går bra, det är intressant och kul! Jag älskar att jag kan nörda ner mig nu när det bara är ett ämne kvar att skriva av i kursen. Det här ämnet är verkligen mitt i prick för mig, som jag vill utveckla och fördjupa mig i.
 
Jag kan också lämna historian bakom mig. Vi fick betygen efter hemtentan igår - VG! Yey. Jag blir glad att det går. Nu väntar jag bara på resultatet från hemtentan i filosofin som är försenad, så man kan pricka av ämnena och gå framåt. 
 
Om en kvart ska jag och Tomas promenera till utegymmet i skogen för morgonträning. Brukar springa dit men mina benhinnor har börjat krångla senaste tre veckorna så har dragit ned rejält på löpningen och bara promenader gör så himla ont. Sen ska jag träffa mamma över lunch och resterande dag blir studier. Bra fredag!

2 kommentarer

Mia

01 Apr 2017 09:58

Vad kul med en mentor! Jag har också en och det har gett mig väldigt mycket inspiration och kunskap om branschen!
Sv:Vad jag känner igen mig i dina tankar! Har man inga problem att planera upp sin tid är det underbart att kunna plugga hemifrån. Hoppas verkligen mitt framtida jobb erbjuder den möjligheten! Vet du vad du vill jobba med? Trevlig helg!

Svar: Ja, jag tänkte att det var en bra chans med mentor. Jag tror jag hamnade rätt, hos en bibliotekarie. Typ av vägledning, råd och inblick. Kanske fot in till praktik och sommarjobb:)
Jag fungerar bättre på hemmaplan än i skolan med studierna. Får mer gjort faktiskt. Sen har jag alla böcker hemma som man slipper släpa på, toan är nära samt maten haha
Alltså bibliotekarie är ett jobb som har fastnat för mig. Sen vet jag inte vad min utbildning kan leda till. Det är det som är så svårt. Det finns ju liksom inga "klara titlar" med kulturvetenskap. Jag ska fördjupa mig i litteraturvetenskap sista 3 terminerna iaf. Jag gillar litteraturteori, mer än själva texterna. Alltså uppbyggnaden, narratologin osv. Sen älskar jag att skriva så eh jag vet inte haha Kulturbevarande arbete skulle också vara intressant!
Maria

Trail & Inspiration

02 Apr 2017 18:22

Vad tråkigt med benhinnorna... :-(
Antar att du har bra skor?

Kram M

Svar: Ja jag har aldrig haft problem med dem innan så blev förvånad. Men jag tror jag har trappat upp tekniken lite för snabbt i skogen, samt gått i dåliga kängor för mycket. Nu åker löpardojjorna på så fort jag ska ut. Det känns bättre redan, men det hänger kvar.
Fast ja, jag tror jag behöver nya skor:) Använder bara ett par i taget så dem är förmodligen ganska utslitna (efter 2 år). Jag vet inte vad jag ska köpa bara, så jag skjuter upp det. Man blir lite kär i sina skor efter ett tag:P
Maria

Kommentera

Publiceras ej