Vissa dagar, som idag, är man så trött att allt går i gråskala. Men under dagen blev det lite ljusare, mycket tack vare vädret, kaffe och powernapande, så mot kvällen känns det bättre. 
 
 
Det här upp och ned i humöret är så vardagligt att jag börjar fundera på om det bara så det är liksom. På frågan hur man mår eller hur det är som Tomas ibland svarar jag jämt "som vanligt" dvs svajande. Tråkigt svar förmodligen. Men så är det ju för alla tänker jag. 
 
Kanske gör man sig en otjänst att alltid fokusera på att vara glad. Jag menar - ingen är väl glad jämt. Precis som med allt annat i livet så är det ständig strävan på perfektion så att allt som går mot ens perfektion ses som nederlag. Och vad gör inte DET mot humöret?
 
Sen tänker jag på grejen att man oftast delar med sig när det är en dålig dag men man utbrister inte lika ofta "jag har en så bra dag idag!" för att det räknas som naturligt tillstånd. Men vissa dagar är man ju på jävligt bra humör, känner sig som en killerqueen och tänker att allt går så himla bra, varför oroar jag mig för osv. Är det jante iblandat i det kanske?
 
Men tänker att det förmodligen beror på vad det dåliga/sämre beror på. Dåliga prestationer är ju aldrig kul att framföra. Ett dålig mående kan vara mer accepterande, men inte för dåligt som psykisk ohälsa för då blir det också en svaghet och obekvämt för den som lyssnar.
 
Svår balans det där. 
 
Lördagsrant! med en dos av generaliseringar
 
 
Min morgon började med plugg. Dock avslappnande plugg eftersom jag läser romaner till ett epikseminarium vi har den 21/3. Sen har jag två kvar att läsa, därför började jag i veckan. Det är sen instuderingsfrågor, analyser och diskussion till dessa. Därför sitter jag också med ett block bredvid för att skriva ned meningar, sidonummer och tankar.
 
Jag gick upp för tidigt för mitt bästa med tanke på att vi gick och la oss vid ett inatt. Men jag är så satans rastlös på morgonen när jag väl vaknat. Men mestadels har jag läst i boken idag, som snart är utläst, samt pluggat litteraturvetenskap. Handlat, kört snabbt styrkepass och lagat lunch och storkok(stek?) av burgare.
 
Jag har varit ensam hemma sen lunchtid och kommer nog vara det till senare ikväll, så det blir nog mer plugg. Men det är kul! Inte så tvingande som det låter, alltid. Jag har fördelen att älska läsning och böcker så jag har inga problem med det.
Förutom filosofin för den kan gärna ta och försvinna. Fy. Hemtentan lämnade jag in tidigt igår trots att vi hade hela fredagen till midnatt på oss. Tack o lov hade jag börjat redan 1.5 vecka innan så jag kunde finslipa hela veckan. Om det hjälpte vet jag inte. Nog om det!
 
Ganska effektiv lördag ändå, trots grå start :)
psykisk ohälsa,

Kommentera

Publiceras ej