Varje vecka är det nya tag, varje måndag en nystart. Det går inte att komma undan. Jag tror att många med mig ser veckan som en bild i huvudet, precis som en nog gör med år och månader. Jag ser veckan som en liggande, oval form med måndag till vänster och sen följer vardagarna åt höger (med onsdag i mitten) tills helgen kommer i nästa sväng och går åt vänster i övre linjen. Nu är vi alltså i starten igen. Året ser jag åt andra hållet dock, som en oval form fast stående och medsols. 
 
Fascinerande ändå att se tid annorlunda. När man i väst ser tiden linjärt, men en har dagar och månader i en cirkel. 
 
Nåväl jag vet inte vad jag vill med resonemanget. Måndag i varje fall och historia som vanligt på schemat. Jag läser otroligt dåligt till historian denna kurs. Den är så oinspirerande. Jag har inte varit direkt intresserad förut faktiskt men tidigare lärare i höstas drog upp ämnet väldigt bra. Nu är det ganska tråkigt och jag tycker inte läraren har föreläsa. Hen kan ämnet bra men utlärning är en annan grej. Jag skummar igenom texter mer, så jag vet vart jag ska vända mig efter fakta vid hemtentan sen.
 
Annars ska jag skriva lite mer till lyrikseminariet vi har imorgon, som jag ändå är förberedd på. Samt fortsätta på hemtentan på filosofi som ska in på fredag. 
Den går både okej och dåligt. Men jag tror jag får ihop mina ord och ett okej resonemang!
 
Förra veckan var både ock i humör och mående. Jag tror och hoppas att mensen är på väg för det brukar vara svaret på det. Sen börjar nog stressen komma nu när tentor närmar sig. Så jag har i varje fall koll på ett eventuellt varför till mitt mående. Och det är alltid skönt och hjälpsamt.
 
 
 
morgonkaffet,

Kommentera

Publiceras ej