Började torsdagsmorgonen på 9-bussen, där jag nästan alltid passar på att plugga. Har inga föreläsningar och inget att göra i skolan förrän tentan om en vecka, men igår hade jag ett roligt men snabbt möte med en mentor jag fått!
 
 
Frukost på bussen - chiafrön som svällt i sojadryck, blandat med sojaproteinpulver (choklad), blandat med kokos och solrosfrön. Plus en pod.
 
Kort sammanfattat så är det ett mentorsprojekt som en av konstvetarlärarna dragit igång för, jag tror, några år sen. I och med att kultur har en väldigt svår arbetsmarknad att slå sig fram på så leder hon detta projekt för att skapa mentor-adept som kan leda till inblick i jobbmöjligheter, tips till uppsatser, stöd ö.h.t, diskussioner eller /och praktik. De gör det ideellt så det är verkliga eldsjälar! Så jag hoppade på projektet och igår skulle jag alltså träffa min mentor jag blivit tilldelad.
Vi skulle säga hej, se vem den andra är och bestämde ett datum för en första träff. Kändes himla bra! 
 
 
Jag har en bibliotekarie på Valla, vilket jag önskade och fick. Härlig människa och sprallig så det blir väldigt bra. Efter det snabba introt kände jag att vi nog har samma syn på intresset kring litteratur, och hon verkade vara väldigt engagerad. 
 
Satte mig sen utanför biblioteket för att plugga när jag ändå var där, istället för att åka hem direkt. 
 
 
Inget mer än cambild och dåliga mobilbilder men för min egna del fungerar det bra till daganteckningarna.
Studierna till litteraturtentan går bra, det är intressant och kul! Jag älskar att jag kan nörda ner mig nu när det bara är ett ämne kvar att skriva av i kursen. Det här ämnet är verkligen mitt i prick för mig, som jag vill utveckla och fördjupa mig i.
 
Jag kan också lämna historian bakom mig. Vi fick betygen efter hemtentan igår - VG! Yey. Jag blir glad att det går. Nu väntar jag bara på resultatet från hemtentan i filosofin som är försenad, så man kan pricka av ämnena och gå framåt. 
 
Om en kvart ska jag och Tomas promenera till utegymmet i skogen för morgonträning. Brukar springa dit men mina benhinnor har börjat krångla senaste tre veckorna så har dragit ned rejält på löpningen och bara promenader gör så himla ont. Sen ska jag träffa mamma över lunch och resterande dag blir studier. Bra fredag!
 
Igår behövde jag sysselsätta huvudet så kl 21 röjde jag runt i köket. Jag hade haft en bra dag i övrigt med roligt och stimulerande plugg, träning och en promenad i solen, men mot kvällen blev det jobbigt och eftersom jag var ensam hemma- köksfix!
 
Jag har fastnat vid mina burgare, som jag även har skrivit om här och här.
Så igår började jag med att tina den frysta sojafärsen (Anammas) och frysta, kokta kikärtor.
Kikärtorna mixade jag med gröna oliver för extra smak.
Blandade det med ägg och kryddor som peppar och timjan. Glömde salt dessvärre.
Lite rismjöl också, men det hade nog inte behövts.
 
 
Denna gång orkade jag inte balta med stekpanna så jag körde dem i ugnen, som jag gör med andra veg.biffar. Formade med skedar och så in i ugn, 275 grader, ca 30 min tills dem fått färg och "satt" sig. Vänd dem gärna efter halva tiden.
 
 
 
Fina ju! :)
En frukost från veckan -
 
 
- chiafrön svällda i sojadryck
- blandat med soja-proteinpulver choklad
- toppat med frysta hallon, kokos, torrostade solrosfrön
 
En lunch från veckan -
 
- frysta sommargrönsaker och haricot verts steka i smör
- tillsammans med sojafärs (Anamma) + sojasås, peppar, vitlökskrydda
- 1-2 msk havregrädde
- serverat med halvt tortillabröd med skivat ägg, majonnäs
 
Ett träningspass från veckan -
 
Snabbt benpass hemma:
- uppvärmning knäböj (kroppsvikt), diverse hopp och steg 
- sidoutfall med vikt + magövning pilatesboll
  superset 
  enbensböj med vikt, till fail utan vikt + mage
               X3 
- knäböj med stång + frontböj skivstång
  superset
  smala armhävningar + raka marklyft
               X3
- hipthrusters med skivstång
  superset
  sido-benlyft med vikt
               X3
- avslutning med massa sidoutfall för sista pulshöjning och överskottsenergi
 
En kväll från veckan
 
 
Fredagskvällen efter en lång salstenta. Kom hem strax efter halv sju, hällde upp vin i väntan på maten som Tomas snodde ihop - ugnsrostad potatis och morötter + falafels. Kvarglömd lussebulle från frysen och massa choklad. Sockerbackis idag men det är okej. Ganska okej i alla fall. 
 
Idag är det fokus på litterturvetenskapen, ett träningspass med Tomas i skogen, handla och vid 16 kommer vänner över för våfflor! Ska pröva göra glutenfria till mig på rismjöl och majsmjöl.
 
Lördagen kommer svisha förbi!