Tis-ons gick vi Kvillingeleden, en bit av Östgötaleden. Det var en kort led som bara tog 2,5 timmar, om än mycket upp och ned. Bra början för oss som inte gått mycket med packning tidigare. Vi tog det vi hade hemma, en karta och traskade på. En bra ryggsäck och bra skor är väl nummer ett. Man behöver inte det senaste modet inom vandringsområdet för en natt i skogen. Vi tog bussen ut till ena sidan av leden och dagen efter bussen hem från andra hållet. Så det var bra förbindelser med kollektivtrafiken och väldigt smidigt. Bara en kvart från stan så det var ändå nära hem. Kändes bra! Vi har ju så fina områden i Östergötland så varför inte börja här tänkte vi.
 
 
 
 
Oerhört vacker variation på barr- och lövträd. Lövskog är något speciellt. Ett annat ljus och sprödhet. 
 
 
Framme vid målet - Lunnsjön med vindskydd.
 
 
Vacker liten sjö som inte var mer än 9 m djup, full med näckrosor och sol hela eftermiddag/kväll.
 
 
Halvbad för min del och sen åt vi kvällsmat. Strax innan vi åkte hemifrån, vid halv tre, gjorde vi ordning varsin matlåda som höll sig bra fram tills vi åt efter 18. Man behöver ju inte trixa med massa frystorkat etc. Matvete med bönor och kikärtor, frysta haricot som tinade under vandringen, äpple till efterätt. Simpelt!
 
 
 
Slog upp vårt tält bredvid vindskyddet då det blev så rackarns mycket mygg under kvällen. Pisskallt dock, vi sov inte mycket under natten.
 
 
Morgon och frukost! Solen kom genom även på morgonen. Hade med mig ciabatta-bröd och två kokta ägg. Kokta ägg håller sig bra ett dygn utan kyl så det är smidigt att ha med såna här korta utflykter.
Det vi saknade här var kaffe! Är så himla inrutat med kaffe på morgonen för att magen ska komma igång och även huvudet. 
 
 
Vi gick ner mot Jursla vid 11.30 och tog en tolv-buss hemåt, klev innanför dörren strax efter 13. Somnade stenhårt på eftermiddagen pga sömnbristen. Men vi ska försöka göra om detta mer i sommar, olika delar av leden som finns lite överallt. Enkelt sätt att ta sig iväg utan något större bestyr!
 

Kommentera

Publiceras ej