För ett tag sen gjorde jag en till variant av mina sojafärsbiffar/burgare. Jag har prövat några med färskost, en omgång med gröna oliver, timjan och kikärtor.
Denna gång använde jag mig av det välbeprövade knepet av svällda röda linser.
- Skölj och lägg 1-2 dl röda linser i vatten som får stå i minst 2 timmar.
- Skölj sedan väl igen och mixa allting till en slät röra. Alltså utan att koka linserna!
 
Detta använde jag tillsammans med tinad sojafärs. Jag hade även i ett ägg som extra säkerhet för att det skulle hålla ihop men oftast behöver man inte det till blötlagda baljväxter. Men ägg och lite sojasås, vitlökskrydda, massa svartpeppar plus en skvätt stark sås.
Jag körde dem i ugn igen - på bakplåtspapper, 175 grader tills de känns relativt fasta. Jag tror mina var inne lite för länge men de smakade gott ändå!
 
 
Och just smaken - de smakade som typ vanliga hamburgare! Jag blev i alla fall väldigt glad över den kombinationen om man letar efter det. 
 

1 kommentarer

Sanna

16 Jun 2017 23:00

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mitt senaste inlägg också!

Kommentera

Publiceras ej