är mitt huvud fullt av tankar och funderingar över kroppen. den fungerar inte som jag vill. jag blir frustrerad. känner mig kantstött och lite låg. 
 
tidigare i veckan kände jag av en början till ibs-skov och blev stressad. höll sig ganska okej ändå men det tog på psyket hårdare denna gång. jag måste höra av mig till vårdcentralen men ändå gör jag inte det. jag har inget förtroende för dem längre. men nu har jag i alla fall bytt central och hoppas på bättre. jag är trött på att höra att allt sitter i huvudet. inbillning. så förminskande.
 
min mage värker, det svider så förbannat. som ett hål i sidan som fräter. 
 
dock är det värsta dessa dagar all ledvärk. mina höfter, knän, armbågar och fingrar är värst. samt fötter och axlar men på lite mindre skala. det håller mig vaken, gör mig sängliggande. jag vet inte heller hur jag ska lindra det - rörelse, värme, kyla, yoga?
jag har haft ledvärk i några år men alltid hittat en "förklaring" - kallt väder, för mycket träning, för lite rörelse, stillasittande, muskelvärk etc. 
märker tydligt av det efter att en ätit socker och stärkelse men den är ständigt där, som en molande påminnelse. höfterna och armbågarna gör så o.n.t! 
har förstått att det kan sitta ihop med tarmproblem så det ger mig ytterligare en tyngd till att söka vård. men också en orolig tanke och insikt såklart. 
 
nu är jag rädd för all mat som förvärrar allt men står med inget kvar och är lite förvirrad. 
 
slutklagat för idag!
 
om en timme blir vi hämtade för att äta lunch på landet med svärfamiljen, blir skönt att åka iväg igen!
 
IBS, söndagsreflektion,
Jag tror hjärnan och kroppen motarbetar varandra med flit. Jag har sovit dåligt i några veckor nu, med sömnhackade nätter och trötta dagar, men nu, idag, när jag ska upp 7 skulle jag kunna sova så mycket längre. Men jag har trots det i alla fall fått sova inatt! Kanske var det gårdagens yoga och tidiga sänggående med lång lästid innan?
 
Anledningen till den tidsinställda morgonen är att jag ska springa iväg vid 8, ta en joggingtur till Himmelstalundsbadet och simma med mamma från 8.30. Det är ett gratis sommarbad med b.la motionsbassäng. Idag ser det liiite molnigt ut men jag tror det ändå ligger kring 15 i luften så det går nog bra. Är så kinkig med badtemperaturer men det är bara att slänga sig i när man ändå är där. Kommer nog vara lite mör efteråt, jag är så dålig och ovan på att simma.
 
Nu sitter jag med min kaffekopp, har packat en rygga att springa med, med ombytes och frukost. Mamma tar med sig handduk till mig och kaffe till frukosten.
 
Igår torrostade jag två rågbröd som inpacketerades i folie, sen gjorde jag äggpålägg:
¤ ett kokt, mosat ägg
¤ blandat med lite majonnäs, nån tsk havregrädde, salt + peppar.
Blir nog bra till. väger inte så mycket att släpa på och rinner inte ut på vägen dit.
 
 
Som grädden på moset, eller ägget på mackan, så är jag inne i ett IBS-skov igen. Lagom tajmnade till sociala umgänget idag och all okänd mat som det innebär på midsommar. Jag antar att sömnlösheten har stressat igång magen+ annat. Inte bara stress dock.. Men måste kolla upp det där någon gång.
 
Hm aja nu väntar jag på att kaffet ska göra sin verkan på tarmarna så jag kan springa med tom och lugnare mage till badet! Annars blir det olycka på vägen.
IBS, morgonkaffet,
Igår hade jag en dag som kan beskrivas som ganska perfekt, för mig. Får jag önska fritt gällande en bra dag ska den innehålla långpass i skogen, yoga, läsning, möjlighet att spela inspirerande bakgrundsmusik och få ha egentid. 
Egentid har jag ganska ofta här hemma då sambon är iväg och spelar trummor varannan dag, eller mer, och i flera timmar. Igår var han iväg mellan 12-19 så jag hade i princip hela dagen framför mig. Ofta blir dessa dagar lite långsamma och sega eftersom man ändå har vant sig vid sällskap. Men igår gjorde jag en bra dag utav det!
 
Morgonträningen fick ge vika för tröttheten så jag kom ut i skogen vid 12 istället. Jag drog ner förväntningarna och tänkte bara springa så långt jag orkade. Jag brukar köra på känn men rätt inställning från början krävs också. Men jag kom igång, blev inspirerad och hittade nya roliga stigar! Håller mig till häststigar och små gångstigar som inte tillhör motionsspåren. Detta ger en känsla av frihet och att man är ute i storskogen. Sprang till en pod, om tarmflora och magbakterier (intressantare än vad det låter!), och kom tillbaka lagom när den slutade 53 minuter senare.
 
fötter från skogslöpning är inte vackert alls. blött, lerigt och med vattenblåsor.
 
Hemma sen satte jag igång lite musik och yogade en stund för att sträcka ut ben och kropp. Fötterna får kämpa på i skogen så dem var trötta men benen behövdes gå igenom kände jag. 
 
solen sken igenom tills åskregnet kom och öste ner som en vattenvägg. underbart!
 
Sen blev det lagom till lunch - stekte upp spenat och haricot lite snabbt med havre-matlagningsgrädde och vitlökskrydda. Serverades på den vanliga bädden av isbergssallat och äppelcidervinäger, tillsammans med surkål och burgare.
 
 
Klockan hann passerar tre och jag fick bråttom till Willys innan den värsta rusningen men den hamnade jag i ändå - midsommarhandling deluxe. För min egen del skulle jag laga ugnsrostat till mig och Tomas så det var bara att tränga sig in.
Hemma sen satte jag mig med musik och akvarellblocket fram tills Tomas kom hem efter 19.
 
 
Inget seriöst utan mer tidsfördriv och avstressning. Färg är inte mitt område men det är ganska roligt, eller det har börjat bli det i alla fall. Det känns fortfarande som ett barn har kladdat med målarfärg. 
Men denna tisdag var perfekt. Fick med alla delar jag ville och mår bra av!
 
Fram tills natten då både jag och Tomas snurrade runt större delen inatt utan bra sömn.