I onsdagskväll var jag själv hemma och skulle vara det över natten. Sambon var ute till skogs med vänner för övernattning som jag egentligen skulle med på men sen förra veckan har jag känt "Nej inte mer, jag orkar inte". Det har varit en väldigt flängande och planerande senaste veckorna med aktiviteter och övernattningar varannan natt på antingen landet hos föräldrarna eller hos svärfamilj, skärgård etc. Magen strular jämt kring dessa omställningar, maten är svår att planera och blir fel, jag kan inte heller sova ordentligt. Till slut kommer jag inte längre upp från golvet.
 
Det blir för stressigt i kontrollmänniskan Maria helt enkelt och energin finns inte. I vanliga fall behöver jag 1-2 dagar av vila efter en social grej, som kan vara allt från en fika till en övernattning, vilket det inte har blivit nu under sommaren.
 
Så denna vecka bestämde jag mig för en hemmavecka! Ja, förutom en spontansväng till Lugnet måndag till tisdagsmorgon när jag fick låna Lindas hus över natten. Det kunde jag verkligen inte tacka nej till! Fick en joggingrunda på måndagen utmed hästhagarna och fick röja lite bland ogräsen igen. 
 
Men kom hem på tisdagsmorgonen kl 9 iaf. Jäkligt trött efter att ha varit (ofrivilligt) vaken till kl 4 på morgonen.. Tur att katten kom ner till mig under natten så jag fick något att klappa. 
 
Åter till rubriken. Så i onsdagskväll hade jag tänkt en skön myskväll för mig själv med film. Lagade bra mat osv men ändå gick det överstyr. Så jag googlade retreat igen som jag har gjort i många år men aldrig vågat bokat. Men jag känner verkligen att jag behöver en utmaning, nya insikter och upplevelser, våga utlämna mig till nya saker. 
 
Yoga och meditation är inte nytt för mig i det stora hela men att göra det i grupp, få undervisning och på ett mer seriöst sätt är nytt. Jag som hatar att vara ny på saker! Vara i grupp, synas! Prestera! Fy. Så imorse bokade jag in  mig på en 3-dagars 22-24 september nere i Småland. Perfekt till min födelsedag 22 sep tänkte jag.
 
Kort utklipp från hemsidan:

"Här har vi 15 timmars undervisning fördelat på 8 lektioner. Undervisningen omfattar klassisk yoga, andningsövningar, koncentrationstekniker, djupavspänning och meditation, bl.a. Energins Källa® och Inre Stillhets-versionen Returning®. Lördag kväll hålls ett föredrag.

Under lördag och söndag förmiddag har vi cirka 1½ timme Karma yoga, och lite söndag eftermiddag också. Karma yoga innebär att du deltar i det praktiska arbetet kring retreatcentret t ex i trädgården, i köket eller med hästarna.

På fritiden kan du njuta av den vackra småländska naturen; gå promenader i skogen, paddla kanot, rida på våra hästar – eller vila i pyramiden."

Så förväntansfull! Har anmält mig i alla fall och väntar på bekräftelse bara. Det som lockade var dels Småland, längden på retreatet, innehållet självfallet och så studentrabatten. Är ju inte billigt sånt här. Men jag ser det som en tidig födelsedagspresent till mig själv. 
 
Denna helg innefattar även stunder av totalt tystnad. Inga störningsmoment som böcker, tidningar etc eller kaffe, te osv. 
Tystnaden kommer jag behöva. Tvingas gå igenom saker, reflektera. Tystnad är oerhört starkt och läskigt, det går liksom inte att komma undan tankar och känslor. Jag har svårt att ta hand om känslor, det är en stor del i mitt problem med maten eftersom jag känsloäter. Så jag tror jag behöver detta. Jag behöver bemöta känslorna och gå igenom hela känslospektrat utan att stoppa flödet och mota bort det.
 
 
lite motigt att behöva vara utan böcker och kaffe dock hehe
 
psykisk ohälsa,

Kommentera

Publiceras ej