Jag gillar inte när träning floreras av prylar och teknik. För mig ska det vara lättsamt och ostrukturerat. Jag tänder av direkt när det blandas in målsättning, exakta värden etc. Jag vet att många känner att vissa pass inte räknas för att klockan inte varit med och räknat, att det inte finns dokumenterat. Och det är ju lite tragiskt. Någonstans har träningsglädjen försvunnit då känner jag. Träning för mig är som ett intresse. Som musiken är för Tomas, som målning är för en annan. Jag är inte direkt ute och tränar - jag uppfyller mig med glädje!
 
MEN något jag har velat ha koll på ibland är att veta hur långa vissa sträckor är. Och vart jag är nånstans, för det har jag inte alltid koll på.
 
Så nu har jag blivit med pryl - en träningsklocka från TomTom (köpt på cykelkraft.se). Den var på rea, halva priset, annars hade jag aldrig någonsin köpt mig en. Alldeles för dyrt för något ganska onödigt egentligen. Den lät i alla fall rimlig i funktioner och användning och passar nog mig bra! Däremot fungerar den tydligen inte så bra i skog (med träd som stör gps) så det var ju lite träligt men öppna vägar ute på landet kanske fungerar. Får se.
 
 
Däremot har jag aldrig ägt en armklocka så att ha något på armen är väldigt ovant. Den känns enorm. Men oerhört lättmanövrerad. Jag har gått runt med den hemma nu halva dagen, sen jag fick den, för att vänja mig. Nu väntar jag på att värmen ska lätta så att jag kan ta en joggingtur och pröva den!
 
 
Jag kan förstå hur en kan fastna vid siffror och statistik när en kan mäta så himla mycket i livet. Jag kan också se det roliga i statistik och diagram. Men jag har lovat mig själv att absolut inte fastna i något sådant.
 
Jag menar - mäta sömnen??
Tror jag fick till en sån där "perfekt" dag igen. Igår och idag har jag varit själv hemma morgon till kväll pga att sambon är på landet och renoverar landstället. Jag valde att vara hemma, vilket har varit givande som alltid.  Man måste alltid lyssna på vad kroppen och huvudet egentligen vill, inte vad som anses vara bra eller passande i en viss situation. Visst hade det varit mer passande att vara social med svärfamilj och följa med ut, det hade väl varit ett trevligare drag från min sida. Men jag orkar inte helt enkelt. Jag har det asskönt här hemma! 
 
Jag får mycket mera gjort också eftersom jag måste underhålla mig själv utan sambon. Det är dock tomt ibland utan någon att spontant prata med. Så jag blev glad nu när han precis klev innanför dörren!
 
Imorse började jag med tvätt, 7-11. Som vi skjutit upp över en månad hehe. Vi är oerhört dåliga på att komma ihåg att boka tid varje gång. Så det blir en del, särskilt när det mesta måste hängas upp i (lilla) lägenheten efteråt. Under tiden, och efter att Tomas åkt iväg, tog jag ett lättare styrkepass här hemma då benen kändes en aningens sega för att motivera till löptur. 
 
När sen frukosten var intagen vid 10 och tvätten hämtad gick jag promenad ner till stan för att handla hårfärg och så hem igen. Skönt med ett mål på promenaden ibland. Jag har gått ganska mycket under dessa dagar hemma och det blir ju lätt samma vägar hela tiden. 
 
Lunchen blev min vanliga: grönsaker (haricot, spenat, squash, tomat) som sjuder i havregrädde, sojafärs kryddat med peppar, gurkmeja och paprika. Serverat med isbergssallat och äppelcidervinäger (god kombination!). Standard och supergott! Även toppat med min hemmagjorda tahini (sesampasta) som extra fett. 
 
Under dagen har jag läst mest. Jag har redan börjat med viss litteratur till kursstarten, det är ju bara 3-4 veckor kvar. Så lika bra att komma in i tänket och få känsla för det igen. 
 
 
Igår flyttade jag köksbordet (vi har två lägen att ha bordet på i köket) så att man nu under sommaren kan sitta med vidöppna fönster och få känsla av utomhus, utan balkong. Väldigt härligt att sitta här! Har suttit här under hela dagen med antingen litteratur eller korsord tillsammans med radio. Ingen dator med andra ord :)
 
Under eftermiddagen tog jag en löptur i skogen vilket var en bra idé kände benen. Idag var det svalare ute vilket gjorde det bekvämare och lättare att andas. Improviserad runda blev det som alltid i skogen. Att det blev dubbelpass idag var halvt om halvt planerat då jag egentligen hade velat springa imorse och gärna ville följa min planering. Inget tvång dock! Hade jag inte orkat så hade det varit okej att ligga inne såklart.
 
---------------------------------------
Egen tahini är väldigt enkelt att göra själv. Det man behöver är en stark mixer, handmixer i mitt fall. Det är gjort på oskalade sesamfrön men skalade går ju med såklart. Jag torrostade dem innan för en mer nötig smak. Sen mixade jag med vatten tills allt blev slätt och lent! Liiite bitar är kvar men det är gott att tugga på:)
 
 
Fungerar även till frukost! Den har ju en nötig smak som är väldigt gott. Precis som många har jordnötssmör till smoothies och gröt så går tahini också för den som inte tål jordnötter. Här har jag bombat på med mera frön i form av solrosfrön och kokos :) Massa mineraler, vitaminer och fetter.
När jag har sovit ute hos föräldrarna i sommar så har jag några gånger bakat scones till när dem har kommit hem sent på kvällen. Älskar att pyssla i köket till föräldrarna! Allt blir uppskattat och det är roligt att gå loss i köket. Jag bara öppnar kyl, frys och skafferi och gör något av det dem har hemma. Har några enkla recept till som jag har gjort ute hos dem.
 
Jag försöker tänka på vad dem har i trädgården och använda mig utav det. Denna gång använde jag gräslöken som växer för fullt! Mamma gillar verkligen gräslök så det var kul att överraska med den smaken. Detta serverades även med broccoli- och purjolökssoppa. Simpla smaker som gick bra ihop (om man gillar gräslök, vilket jag inte gör tyvärr)
 
GräslöksScones till 2-4 pers
 
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 50 g smör
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1.5 dl mjölk
  • stor nypa gräslök
 
Blanda de torra ingredienserna i större bunke. Riv det kalla smöret på ett rivjärn så blir det lättare att fördela i degen. När det är smuligt nog så häll i mjölken och blanda snabbt runt till en hållbar, kletig deg. 
Forma till valfri form på bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen 250 grader, ca 13 minuter. Låt svalna något innan det serveras med smör och en starkare ost!