urladdad.se
 
 
 
Imorse fick jag äntligen skriva av tentan i litteraturvetenskapen. Skönt! Men den var svår. Eller. Frågorna var inte svåra, jag är ganska säker på själva faktan och så. Men formuleringarna är desto svårare. Kortfrågorna på max en halv sida gick enkelt och jag hade velat skrivit mera. Men essäfrågorna på max 3 sidor var luriga. 
 
Jag hade mitt kladdpapper bredvid där jag skrev ned stödpunkter och vad jag skulle få med. Årtal, namn, genrer, historiska saker, stilar etc. Man fick välja 2 av 3 essäfrågor att svara på där jag tog en om medeltidens litteratur och den om lyrikens utveckling från forntid till och med renässansen. Det där "till och med" renässansen var svårare för jag har inte riktigt fått in den epoken. Men jag sniglade in lite av det jag kommer ihåg. 
Medeltiden har varit min starkaste epok, även i konsten och historia, och så även i litteraturen. Kanske för att jag inte har haft någon direkt kunskap om den innan? Greker och romare har vi alla hört talas om, kulturens vagga och allt, men medeltiden är sjukt intressant och händelserik! 
 
Nåväl, skönt att pricka av den. I veckan nu, en vecka innan nästa kursstart, ska jag plugga på historian och hålla den fräsch. Sen i helgen kommer det vara fullt på den sociala fronten men jag ska försöka få in läsning där med till nästa veckas föreläsningar. Ja, det är full rulle igen - älskar´t!
 
Det har varit lite dött i min vardag sen jul. Det ska bli roligt och stimulerande att sätta igång kursen nästa vecka och behöva planera, strukturera upp dagarna igen. Även få den sociala stimulansen. Inte för att jag är värst social i skolan men att se folk, prata, fokusera, ta sig fram och tillbaka, allt det där hjälper en i vardagen. Man behöver rutiner, se annat än lägenheten. 
 
Jag tror denna termin kommer bli annat fokus från mig. Jag vet nu vad jag letar efter på föreläsningar, kanske kan förbättra mitt upplägg nu när jag lärt känna mig själv bättre under hösten. Jag tänker att varje termin blir förbättring och lärdomar. OCH - lära mig slappna av också. Jag blir helt uppslukad när jag läser och studerar och har svårt att unna mig social stimulans. Och det har man ju aldrig mått bra av.
 
Nu ska jag ta mig en löptur och släppa på spänningarna!
 
 

Kommentera

Publiceras ej