Idag är en bättre dag. Har läst nästan hela dagen. Igår blev det en timme läsning tror jag. Huvudet var inte med, inte heller kroppen. Dels seg i huvudet från fredagen, sen var mensen på ingång vilket alltid sätter mig i sjukdomsliknande tillstånd med noll energi och massiv huvudvärk. Det blandat med dålig dag helt enkelt. Det blev lite bättre efter en timmes promenad i solen med podd i öronen. Bad om ursäkt för mitt lite frustrerande humör under morgonen hehe Åskmoln..
 
Men jag och Tomas hade en skön eftermiddag och kväll. Till min glädje stannade Tomas hemma på kvällen så vi maxade sällskapstid. Vid 16 var vi på Konstmuseumet men det var inget för mig. Deras utställning var alldeles för... symbolisk, allergorisk, jag vet inte hur man beskriver det. Abstrakt kanske?? Jag gillar konkreta saker att kolla på så jag slipper tänka fem, tio steg extra vad konstnären vill med det. En hög med gipsskivor sätter inte igång mitt sinne så att säga.
 
Tog en runda på stan innan vi handlade för kvällens middag. Man kan säga att jag drog ner nivån på matlagningen ju närmare kvällen vi kom. På dagen sa jag "jag vill göra sushi!", när vi var på museumet sa jag "jag kan göra linsbiffar ikväll istället", på stan kände jag att energin urlakades så det blev färdiga falafel till ugnsbakat. Men blandade egen sås till iaf så det var ju något. Creme fraiche med färsk pressad vitlök, peppar, salt och lite citronjuice. Det ugnsbakade blev morötter, potatis och sötpotatis. Sötpotatis känns som en lyxgrej att blanda i.
 
Sen blev det film- och pratkväll som var välbehövt och mysigt. Båda sov dessutom helt klubbade inatt så jag tror vi behövde det.
 
Att vi inte äter tillsammans eller samma mat stör ingen av oss och har absolut inte att göra med mina problem, som man förmodligen tror. Vi känner att det är enklast så bara. Vi båda var vana att laga mat till sig själv och på sina tider när vi flyttade ihop. Dessutom äter jag vegetariskt och ganska begränsat pga känslig mage (IBS). Vi äter helt skilda måltider gällande innehåll, och tider, så det skulle ju bara bli en ingång till irritation och stress över "vad äter vi idag och när??" som är onödig. Vi båda vill ha koll över ekonomin så att lägga sina egna pengar på sin egen mat och andra utgifter känner vi är det bästa. Man måste inte slå ihop allt man gör och har bara för att man är sambos.
 
Däremot är det inga problem att göra som vi gjorde igår - fixar mat tillsammans vissa kvällar. Som en dejt. Det blir liksom lite mer speciellt! Då kör vi vegetariskt för det är inget som Tomas är anti som en del frågar om. Vi hindrar inte varandras kost så att säga.
 
Idag har jag som sagt en bättre dag och endast tagit mig utanför dörren för att handla och sen bara legat i soffan med konstboken. Har de senaste dagarna haft känsla av sjukdom på ingång så vågade inte träna idag. Rullat lite med pilatesbollen mellan varven eftersom man får så jäkla dålig hållning när man ligger i soffan. Tomas är iväg och repar sen 14 så det har varit egentid. Nu vill jag dock ha hem honom snart hehe
 
Ny vecka börjar imorgon, dock inte med föreläsning så det blir en skön start!
 
söndagsreflektion,

Kommentera

Publiceras ej