Lätt och snabbt är min matmelodi när det kommer till matlagning. Jag lagar mat när jag är hungrig och då ska det gå fort.
 
Inget undantag idag - stekt potatis med ärtbiffar. 
 
I veckan plockade jag på mig gröna ärt-biffar från Findus som låg på extrapris så jag passade på såklart. Dem är väldigt...ärtiga i smaken. Såklart, det är ändå 75 % gröna ärtor vilket jag tycker är bra för färdigprodukt. Smakar mycket gröna ärtor med citron, med en liten stark sting till eftersmak. Väldigt krämiga också, så jag stekte på högre värme i slutet för att få en yta på dem. Annars blir det lite väl mjuka.
 
 
Till det stekte jag som sagt potatis, och morot som alltid. Min bas är alltid hyvlade morötter + det grönsaker jag har till hands. Så även idag. Hyvlade även potatisen men med osthyvel tills jag höll på att skära fingrarna av mig. Gick fint! Blev tunt och gott.
Stekte potatisen i smör och peppar några minuter. Sen i med morotsslingorna sojasås och timjan, samt en olivröra jag har hemma av svarta oliver och chili. Fräste runt ett tag, medan ärtbiffarna stektes i en annan panna. I med en dutt havregrädde, ett litet kläm från en färsk citron och fräs på låg värme tills allt har geggat ihop sig och blivit relativt mjukt.
 
Serverat, som allt annat, med surkål! Och ett glas sojamjölk.
 
 
Som sagt väldigt kompakta och krämiga biffar. Fräsch färg och goda dock!

2 kommentarer

Ljuva Julia

14 Jan 2017 14:29

det verkar ju sååå härligt att äta något som, om inte annat, är så färgglatt :D

Svar: Ja men faktiskt!:) Dem liksom skiner grönt och smakar verkligen ärtor. Perfekta fabrikatet ;)
Maria

rememberthiis.blogg.se

14 Jan 2017 14:30

Låter gott :)

Svar: Faktiskt väldigt gott! Som veg. husmanskost. Nästan :)
Maria

Kommentera

Publiceras ej