Mellan den 23 och 24 var jag och Tomas på hans familjs landställe för lite egentid och minijul. Vi låg mestadels i soffan och kollade på teve men det var mysigt. Vi har ju ingen teve så det blev liksom något annat. Ingen dator, inget internet, ingen skola. Bara vara. Lite kallt men det hör ju till. 
 
 
Vi tog ett teveavbrott för att sätta oss vid brasan ett tag. Öppnade varsin julklapp, spelade UNO, samtalade och njöt av värmen.
 
 
Morgonen därpå mötte vi julaftonen såhär - fin blå himmel över Glan, lätt is och behagligt väder.
 
 
Runt 12 kom jag hem till familjen ute i Kolmårdsskogarna. Halva julen låg jag i migrän men mot kvällen kunde jag vara någorlunda social igen. Som tur är så är vi bara vår familj vid jul så det var lugnt ändå. Spelade spel till midnatt tills ögonen grusade.
 
 
Juldagen började disigt med några spår av snön..
 
 
 Jag satt med kaffet och skrev på essän till filosofin och försökte piggna till, som synes.
 
 
Sen tog jag en längre tur i skogen!
 
 
När jag var nästan hemma igen såg jag att jag låg på 7.4 och så kan man ju inte stanna så jag sprang en slinga fram och tillbaka tills det kom upp till 8 km. Jämt och fint. 
 
Julaftonen var lugn men med inneboende stress. Har sovit dåligt i två veckor nu och migränen var förmodligen ett utslag av det. Jag känner fortfarande av den tyvärr och sover skit. Jag stretar med essän och hemtentan i konsten men lite varje dag så ska det vara klart någon gång.
 
-------------------------------------
 
Idag fyller min fina partner år så morgonen har gått åt att göra frukost, spela UNO till kaffet och umgås. Snart ska vi träna och sen iväg till hans familj för firande. Torsdagen kommer gå i ett svep med andra ord, som dessa mellandagar tenderar att göra:)
Skönt med sambo som drar med en ut på joggingrunda. Skönt att han inte lyssnar när jag barnaktigt sätter mig på golvet och protesterar pga trötta fötter. Inget riktigt tvång såklart men man behöver en push ibland. Han vet, och har alltid rätt, att jag piggnar till så fort jag kommer ut. Så även idag! Släppte efter cirka 2 minuter. Jag hade dessutom bett honom att dra med mig ut eftersom jag kände på mig att jag skulle blivit trött på eftermiddagen.
 
Det har verkligen varit perfekta temperaturer i några veckor nu. Vi tar eftermiddags/kvälls-turer ibland för att varva ned, umgås och springa av oss. Liksom ingen träningsambition i det. Som jag skrivit förr så håller jag gärna morgonrundorna för mig själv för det är annat syfte  med dem.
 
Men som nu är det underbar sällskapstid tillsammans! Våra lördagar har blivit riktiga sambodagar senaste tiden. Idag var vi iväg och klättrade igen och idag gick det mycket bättre än sist då jag var mer irriterad på att min korta längd satte stopp för så mycket. Idag var det roligare! Hemma sen satt vi för en gång skull i samma rum med mitt plugg och hans pyssel. Och nu stack vi ut en sväng tidig kväll. Vi går om varandra så mycket i vardagarna så dessa helgdagar är riktigt fina!
 
Nu ska jag sätta mig med broderiet och ta lite helg. Kanske skriva liiite på ena hemtentan. Har haft ett "mindre" bryt över den filosofiska essän så jag är glad att hemtentan i litteraturen flyter på. Känner sig så dum i huvudet ibland. Man bara stirrar på allt framför sig och exploderar inombords. Lägger sig under täcket och gråter en skvätt. Men allt löser sig. Det har det ju gjort hittills så:) 
 
 
Idag blev det en blöt start på dagen. Kl 7 stod jag i snön, inväntandes på att träningsklockan skulle finna sin satellit så jag kunde springa iväg. I natt har det äntligen snöat! Därför var det relativt oplogat när jag sprang så det blev 25 minuter av hög puls, genom snö och med ett leende. Älskar att pulsa runt i snön! Det är roligt med utmaning.
 
Nu sitter jag med förberedd frukost, efter duschen. Om mindre än en halvtimme ska jag gå iväg till Campusbussen för seminarie i litteraturen och efter lunch kommer vi att få våran hemtenta. Tänker sitta kvar en stund med den i Linköping i dag så jag kommer igång. Har suttit en del på skolan senaste två veckorna, det fungerar riktigt bra. Man har inte så mycket annat att göra när man sitter där, till skillnad mot hemma. Sen blir studielusten avbruten på bussen hem, så har man studie-flow i skolan så är det bäst att ta tillvara på det. Väl sittande på bussen hem då så känns det extra skönt, det blir som att lämna en arbetsplats. Hemma kan man då läsa något annat eller slappna av.
 
Därför gick jag upp extra tidigt idag för att hinna springa. Jag kommer ha lite ont om tid några dagar nu till hemmaträning men jag behöver ändå springa av mig. För huvudet och kroppens skull så jag kan sitta i lugn och ro med skrivningen.
 
Tomas fick inte heller följa med idag pga det haha. Det är min egentid. Väldigt viktigt för mig, utan att den skull ogilla Tomas sällskap. Vi springer ihop ibland vilket båda verkligen gillar men stunden på morgonen är annorlunda.
 
Nu har jag träningen gjord i alla fall och jag ångrar aldrig att jag går upp så tidigt som jag gör. Som morgonmeditation :)
 
morgonkaffet,