Mer som patties än burgare. Det blir ju inte samma fasta konsistens som en burgare - eftersom det inte ÄR en hamburgare! Många glömmer det. Är ju andra ingredienser. Nåväl, dessa 'svängde' jag ihop häromdagen. Jag försöker göra lite nya recept här hemma som variation, som är snälla mot magen fortfarande. 
 
Detta recept blev enligt mig 4 portioner då dem är ganska stora. Men då får man ju äta mer till dem såklart. Annars kan två vara lagom för en person med lite dipp/sås/röra till eller liten sallad. Eller ugnsrostat som är det bästa.
 
Receptet är i gram så det är för en gång skull rätt mått.
 
¤ 195 g squash + en nypa salt
¤ 166 g blomkål, färsk
¤ 1 ägg (46 g)
¤ 14 g sesamfrön, ca 4-5 tsk-isch
¤ kryddor som peppar, rosmarin, vitlökskrydda, gurkmeja
 
Sätt ugnen på 175 grader, lägg bakplåtspapper på ugnsplåten.
Börja med att grovriva squashen och lägg rivet i ett durkslag och salta. Detta ska dra ur vattnet så det inte blir lika soggigt. 
 
Finriv sedan blomkålen. Krama ur vattnet ur både squashen och blomkålen och lägg i en bunke. 
 
tyckte mönstret blev väldigt vackert! såhär gör man också blomkåls"ris" - finriv och koka lätt i några sekunder, eller stek det snabbt.
 
Blanda i ett ägg, sesamfrön och krydda rejält. 
Forma fina patties och grädda dem i ca 25 min, låt svalna på galler för att förhindra fukten på undersidan.
 
-------------------
 
Ej sömning utan ett svullet, kliande öga sen igår. Halsen killar också. Fattar inte, pollen ska inte vara så aktivt nu. Sitter med mitt te för att mota bort sötsuget och hålla fingrarna i styr. Nu är jag ensam hemma sen Tomas åkte till Uppsala igen, nu i eftermiddags. Lite tomt så ser fram mot att han kommer sent imorn redan hehe
 
Annars finns inte mycket att uppdatera här.. Imorgon ska jag med Linda på hinderbane-träning dock! Bara utmaningar med henne, så himla bra. Utanför komfortzonen - kör!

Kommentera

Publiceras ej