Förra veckan gjorde jag mat åt mig och Tomas en kväll. En-två kvällar i veckan lagar vi mat åt/med varandra och ofta en vardagskväll som ett lyxbryt mitt i veckan. I onsdags hade han en långdag och då passade jag på att fixa kvällskäket med ett nytt recept som jag har velat testa ett tag. 
 
Det bästa med detta är att det krävs cirka noll förberedelser och moment. Nästan. Beroende på vad du väljer som tillbehör såklart. Men maträttens bas är sötpotatis och en fyllning. 
 
 
 
 
Potatisen tog längre tid än vad jag hade tänkt, ca 50 min på 200 grader. Dem är penslade med olja, kryddade med svartpeppar och timjan samt vitlök. 
 
Sötpotatis blir oerhört söt när man bakar den så fyllningen bör vara mer matig, gärna lite syrlig kanske. Klämma lite citron över tror jag kan vara gott. Jag valde att röra ihop havre-fraiche, salladsost med massor utav peppar och vitlök.
Till detta rostar man kikärtor i en stekpanna med olja och valfria kryddor, med fördel chili/cayenne/paprika/vitlök och svartpeppar, i cirka 10 min. 
 
Äter man inte mjölkprodukter skulle man kanke kunna byta ut salladsosten mot hårdstekta tofubitar, eller så fungerar det ju med havre-fraichen med bara kikärtorna. Eller rivna morötter i, eller kanske spenat, riven vitkål etc.

En halva räcker långt, dem är mäktiga men det smakade väldigt gott dagen efter också!

Kommentera

Publiceras ej