Efter senaste inlägget började jag kolla runt efter eventuella orsaker.
I tisdags skrev jag, via 1177 hemsidan och E-tjänster (bra för telefonrädda!), för att be om provtagning. Jag vill kolla eventuell vitaminbrist och hur den hormonella balansen ser ut. Jag har läst och läst och tänkt att det kan ligga något i det. Jag befinner mig i en riskgrupp: äter ensidigt, vegetariskt (dock med ägg så det är ju ett plus), tränar en del, stressar, magproblem osv. Såg att symtom som att underbenen domnar av, huvudvärken och extrem trötthet, daglig yrsel etc stämde ganska väl. Jag vet, man kan sätta de flesta diagnoserna via nätet bara man letar efter sina symtom hehe men det vore inte helt omöjligt.
 
Men det jag alltid är orolig för när jag ringer är att inte bli tagen på allvar. När dem dessutom ser att man varit där för psykisk ohälsa så är det som att allt fysiskt försvinner och istället får man i 90 % av fallen höra att det "beror på det psykiska". 
 
Dem ringde upp igår. Frågade om jag hade skrivit in för att få en ny tid hos psykoterapeuten eller för provtagning. Jag frågade om man inte kunde få både och. Men hon tyckte allt lät som psykiskt så jag fick en tid hos en ny psykoterapeut. Den förra som jag gick en gång hos i februari hade slutat och glömt skriva upp mig på väntelistan som lovat. 
 
Så det är ju bra att jag får komma till någon men samtidigt orkar jag inte ännu en gång sitta och berätta om allt för att sen vänta ytterligare några veckor för att kanske få en tid tillbaka. Det tar så mycket energi och tid innan man kommer in i systemet och får hjälp. Jag tänker också att det psykiska behöver inte utesluta något fysiskt. Hönan eller ägget liksom? Eller kanske två separata problem? 
 
Nåväl. Efter samtalet blev jag helt disträ under resterande föreläsning och väl hemma var jag lite arg och besviken. 
 
Plus med gårdagen, dock, var att jag inte sov på dagen och jag kom ut på en underbar liten joggingrunda, utan prestation eller tidskrav. Prickade in regnuppehållet så att jag fick frisk luft. Jag tar det med mig iaf!:) Jag försöker plocka upp det positiva om dagarna. Inte att jag annars går runt och är sur men det är lätt hänt att man inte alltid uppmärksammar saker omkring en. Som ett trevligt samtal med någon utomstående, skön promenad, soltimmar och liknande. Sånt som ger energi!
 
 
Idag har jag föreläsning 13-15 så åker med 12-bussen. Sen ikväll ska jag till Linda på Kiropraktorhuset för att kolla upp axeln. Så torsdagen springer väl iväg igen!
morgonkaffet, psykisk ohälsa,
Igår efter en hel natts sömn så somnade jag ändå mellan 12.30-13.00. Sen somnade jag efter lunchen mellan 14.30-18.00. Och sov några timmar till inatt, om än lite hackat i timmarna. 
Är fortfarande trött.
Har fortfarande vidrig huvudvärk.
Är fortfarande svajjig i kroppen och ögonen värker.
 
Våren suger ut energin T.O.T.A.L.T
 
Såhär har det varit de senaste 4-5 vårarna. Jag vill sova konstant, det går alltså inte hålla sig vaken. Jag har somnat sittandes ibland vid bordet- utan att kunna göra något åt det. Kroppen bara stänger ned och ögonen går i kors på obehagligt sätt. 
 
Jag antar att det är för våren. Jag vet inte, men märker ett mönster. Brukar gå över i maj-isch så ser fram mot det..
 
smått förstörd
 
Jag har varannan-dagar. Ena dagen är jag ute, tränar och promenerar. Dagen efter ligger jag inne hela dagen och är oförmögen att ta mig utanför dörren.
Igår hade jag en blandad dag. Joggade på morgonen, sov genom hela dagen och tog långsam långpromenad vid kl 20, däckade igen.
 
Så det händer inte mycket roligt just nu men det blir nog bättre. Idag är det föreläsning igen (moralfilosofikursen) vilket det kommer vara nu framöver tis-ons-tors. Bra upplägg, blir fyra dagar hemma, tre dagar att passa tider. 
 
Piggna till nu Maria!
Idag är första föreläsningen på cirka 2,5 vecka, samt 2 veckor sen sista tentan i förra kursen. Så det känns en aningens ringrostigt att göra sig anständig och passa tider idag. 
 
Idag börjar kursen om moralfilosofi vilket kan bli riktigt intressant, om det blir bra diskussioner. Risken med dessa ämnen är väl att det ibland blir svårt att diskutera rent objektivt, och inte få med privata känslor och fördomar/åsikter. Jag fick hem böckerna igår äntligen som jag tycker verkar bra. Körde lite högläsning på kvällen eftersom jag och Tomas brukar samtala kring många såna ämnen. 
 
Nåväl. Det blir bra med kurs igen även om jag gått ner lite i tempo och just för tillfället känns det svårt att komma igång med hjärnan igen. Men behöver stimulansen. Samtidigt har jag utnyttjat ledigheten med vila, sova, sova, kolla serier, träna, sova, sova, läsa annat. Riktigt behövligt! 
 
Jag har även målat en del med mina färgpennor. Jag har inte haft ro att göra det senaste året men nu har det passat så bra för att fördriva tiden kreativt. Dessutom får jag inte lika dåligt samvete att sitta still om jag målar samtidigt. Stimulans, stimulans...
 
 
Satt samtidigt och kollade lite videos från youtube om akvarell bl.a som sidounderhållning. Finns så mycket bra att hitta på internet som inspirerar en amatör. 
 
 
Mammas påskkort var också ett tidsfördriv.
 
Men sånt här går i perioder. Sen tar det några månader innan jag sitter nästa gång. Men det är bra att ta till när man är själv hemma, för jag målar eller ritar aldrig i närheten av någon annan. 
 
Nog om det! Min dag kommer nog gå snabbt, på ett bra sätt. Ser fram mot eftermiddagen när jag ska träffa en vän ute som jag inte sett på snart ett halvår! Nästan lite exalterad för även om det ibland slinker in långa pauser mellan träffarna så känns det alltid bra när man ses igen. Så bekvämt:)