Jag har mycket rubriker och tankar på inlägg jag vill skriva här. Men jag sätter mig aldrig med det. Jag tänker att "det här kan jag ju inte skriva, om jag inte har skrivit om det där" och så blire inget av det. Och så tar det tid. Tid som jag faktiskt har eftersom jag ibland ligger en, två timmar och scrollar andra bloggar.
 
Så till rubriken - jag behöver tidsfördriv eller nya intressen. Igår när tomas och jag hade lagt oss så bubblade det ut så mycket ur mig för jag hade haft dålig kväll. Det mynnar ofta ut i att jag varit ensam hemma länge, inte sovit på några dagar och nu dessutom pms dessa dagar.
 
Och - jag är rastlös.
 
Mitt huvudintresse har alltid varit träning. Nu kan jag inte träna fullt och har inte haft gymkort sen..nja våras i alla fall. Det har varit så skönt! Jag var/ har varit inne i dålig spiral med träning. Men kanske att den pausen är klar nu? Jag har skrivit många gånger att jag har tänkt köpa nytt på fitness24 som finns 10 min promenad från oss. Så ska dit idag, på vägen hem från campusbussen. Det är dags. Även om jag inte kan träna fullt ut med vikter så behöver jag en plats att kunna gå till. Nu när jag tränar hemma så blir det antingen löpning ute eller begränsad styrka hemma och är jag inte sugen på hemmaträning, eller kan springa, så blir det inget alls. Jag behöver alternativ så jag tar mig i kragen. För jag saknar miljön ändå.
 
Sen diskuterade vi mitt relativt osociala liv. Det är ju till stor del självvalt såklart. Men det är svår balans. Jag blir så dränerad, även om det är positiva stunder och människor jag gillar. Jag tänker att när jag bodde själv, till för ett år sen, så var jag ju mera tvungen att hitta på saker men nu har man ju alltid en hemma att prata med (eller oftast iaf) så det blir liksom svårare att ta sig iväg. Jag går dessutom all in nu när jag pluggar och tänker "jag hinner inte!" men man gör ju sig tid! 
Tomas har sin musik som ibland tar sig flera timmar på en dag så jag är ju ensam hemma en del och kan utnyttja det till träning eller skriva och måla. Jag behöver bara börja och få in rutin på det. Som jag gjorde förr. Jag saknar den kreativa Maria. Kanske inte behöver ta tillbaka de 10-20 bollarna i luften men kanske 3-4. 
 
Slut på morgonpläderiet, ska iväg om en halvtimme-isch! :)
 
 
En bild med saker jag saknar - mitt långa hår och även min lägenhet som ändå var mig kär :) och gladare Maria!
morgonkaffet,
Tanken var att såhär dags sitta på campusbussen till skolan. Jag har historia 13-15 idag och hade tänkt sitta och läsa innan, på skolan. Men så somnade kring 3 imorse efter att ha snurrat i sängen sen 22 så det kändes som urbota idé att släpa sig iväg. Jag kan ju faktiskt sitta hemma och plugga, men mer avslappnat när man är så trött. 
 
Sen har jag upptäckt att släpandet på väska med dator + 2 tjockisböcker och matlådor inte fungerar bra med brösten och ärren. Jag har fått ganska ont senaste veckorna sen jag började dra med mera saker. När man går så drar ju väskan axlarna bakåt och huden stramar kring ärren. Sen hävandet upp och ned på väskan har gett molande värk. Det har inte känts bra så jag borde lugna mig lite. 
 
Istället ska jag börja kl 8 här hemma, med historia idag. Igår satt jag mestadels med konsten, i lördags med historian. Så det blir lite varannan dag eftersom dem två ämnen, som sagt, känns störst och krångligast. Igår hade jag dock ganska bra självförtroende genom dagen och på kvällen när jag deklarerade "klar för dan". I lördags grät jag hela morgonen av att jag kände mig dum i huvudet och hopplös så det där svänger ju markant som vi vet!
 
Hoppas på positiv dag idag :)
 
Nej vi bestämmer det helt enkelt!
 
 
 
Titt så fint vi hade i fredagsmorgon! Det höll bara i sig i ca 3-4 min men under tiden blev man glad!
 
morgonkaffet,
Är det dags att riva fram julsakerna nu? Jag tycker det, Tomas är inte lika entusiastisk hehe Kompromissade om att ta fram det nästa helg, då det faktiskt blivit december i alla fall. Förbrukning av värmeljus har ökat vilket bidrar till mysigare hemmamiljö, samt våra ljusslingor och porrlampa/röda glödlampan. 
 
Men julkänslan försvinner mer och mer för varje år. Kanske för att det inte är samma sak som när man bodde hemma, såklart, men också för att man har så mycket att göra fram till själva julafton att man inte hinner "gå in i" julkänsla. Sen är jag i valet och kvalet om jag tycker om högtiden. I slutändan är det oftast mysigt där på julkvällen men allt innan? Stressen i november med idéer till julklappar? Hur mycket kan jag spendera, vad behöver dem etc. Har alltid planer på att baka eller bidra till julmaten men hinner aldrig och slutar med dåligt samvete och något på burk. Även om ingen har krävt det i familjen. Det jag uppskattar mest är att vara hemma och bli lite bortskämd. Slippa handdiska, få mammas mat, bara slappa. Nu när dem bor på landet är det ännu bättre för jag älskar omgivningen. Dock kommer det bli tomt utan Zenna, det märks så tydligt nu, mer och mer.
Nu svävar jag iväg.
 
På tal om föräldrar så ska vi fika med mamma och pappa idag i stan. Lite adventsfika. Hade tänkt varit duktig innan och läst i konstboken men ändå sitter jag här vid datorn. Började smått imorse till kaffet men sen stack jag ut till skogen och sprang kors och tvärs i Vrinneviskogen. Sen fixade jag ordning dem scones jag bakade igårkväll till Tomas. Tog själv en liten bit så jag hoppas magen tål det. Dem blev väldigt goda! Men tog en evighet i ugn pga all vätska från det rivna äpplet. Hade jag haft tålamod hade dem fått stå i mer än de 30 min det blev men jag skar dem på mitten och torrstekte i pannan imorse så det blev okej. Här kommer recept-isch, på en höft!
 
  • 1.5 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • ca 50-75 g smör/margarin
  • en liten dust bakpulver, ca 1 tsk kanske?
  • 1 rivet äpple
  • 1-1.5 dl havredryck, eller vatten (som jag tror blev för mycket. Skulle ha arbetat in äpplet först pga fruktsaften)
Blanda mjöl med bakpulver. Fördela smöret/margarinet. I med det rivna äpplet och sen den vätska som behövs. Blanda runt och häll/kleta ut det på bakplåtspapper. In i ugn på 225-250 grader minst en halvtimme verkade det som, om inte mer :) Sista kvarten hade jag ugnsfolie över så det inte skulle brännas men ändå fortsätta gräddas.