Men det ser fint ut! Börjar bli jämnare, det nya blåmärket har inte blivit större, det gamla är kvar men inte lika mycket. Ganska rörlig men jag blir ofta påmind när jag råkar göra för häftig rörelse med armarna, vrider överkroppen lite granna eller vrider huvudet för snabbt så det drar till i huden ovanfrån. Dock har jag varit väldigt stilla med armarna så det ska läka ut ordentligt nu.
 
Kliandet fortsätter och på kroppen över huvudtaget kliar det pga avflagnad hud á la sönderbränd. Ni vet när man flagnar efter att man har bränt sig - det har jag över hela armarna, magen och runt bröstkorgen. Läste att det är vanlig reaktion efter operation och med medicinen.
Tomas kallar mig professor Fnas.
 
Just nu går jag på ny pencillinkur. Eller jag fortsatte rättare sagt. Så det är tredje omgången nu. Men det har inte blött sen tisdags så jag är hoppfull att det kanske börjar ebba ur. Iof kan det även betyda att det tar längre tid när kroppen ska ta hand om blödningen inifrån än att det dräneras ut men skönt att slippa oroa sig över läckage. Jag får ständigt påminna mig själv om att det tar tid. Han sa 2-3 veckor innan bröstet hunnit ifatt det andra och det har gått 1.5. Så.
 
Humöret svajar om dagarna i brist på träning och ordentlig sömn. Men dagarna går faktiskt relativt snabbt. Jag menar det är ju faktiskt hela 4 veckor sen jag opererade mig, idag!
 
Det händer inte oerhört mycket roligt i vardagen för tillfället så det känns så larvigt och onödigt att skriva en blogg då. Kan inte laga mat, baka eller träna så jag tänker att jag inte har något att dela med mig av ändå. Fast jag har inte varit helt sysslolös förvisso. Men funderar ibland på hur nödvändigt det är med blogg. Fast samtidigt har jag ju skrivit tidigare att jag gör det för att ventilera och att ha det som en öppen dagbok. Där har jag svarat på mina egna frågor.
 
Dagarna ser i princip samma ut - vaknar vid halv åtta-åtta i stort sett varje dag, tar mitt pencillin, en kopp te, radio och sen korsorde eller dator. Petar på Tomas med förhoppning om sällskap till morgonpromenad, vilket går bra ibland. Kaffe när han är vaken (till mig dådå, vi har omvända kaffevanor. Jag innan frukost, han efter men han måste göra det åt mig för tillfället). Lite socialt umgänge innan dagen rullar på delvis, eller helvis, framför skärmar. Läsa, slumra lite etc. 
 
 
En morgonstart - te med lite mjölk och kokosolja
 
 
 
Idag vaknade jag och Tomas på hans familjs landställe. Åkte ut igår med min mamma så hon skulle få se hur det såg ut, kaffefikade flera timmar i solen innan hon åkte vidare. Jag la mig ett tag framför teven medan Tomas jobbade på tomten. Mot kvällen lagade han mat och vi myste framför film med choklad och glass. Sov stenhårt till prick 8 idag! Tog bussen halv tre och hemma vid fyra igen. Nu är jag ensam pga att Tomas är iväg och repar så jag funderar på vad jag ska hitta på. Läsa eller serie förmodligen!
Divalater... eller bara hjälpbehov. Jag känner mig minst sagt jobbig och krävande här hemma. Igår fick jag ett stort släng av "jag kan själv" även om jag hade lovat mig själv att ta det lugnt. Men det är svårt. 3.5 vecka där jag inte har kunnat diska, städa, knappt torka mig efter dusch, fixa en kopp kaffe osv. Dessutom klagar Tomas inte en enda gång vilket nästan ger mig dåligt samvete. Han är så omtänksam!
 
Imorse började jag diska lite koppar för att komma fram på diskbänken. "Sluta diska-nu!" hör jag från sängen. Suck. Men det är bra också, jag vet det.
 
Imorse fick jag med Tomas på morgonpromenad i solen. Skön start på dagen och ännu bättre när man går tillsammans. Sen hoppade jag in i duschen för idag var det dags att byta tejp igen. Tog över en halvtimme men nu sitter jag äntligen med kaffe och radio. Jag tycker det är lite obehagligt att dra bort tejpen, det känns som och ser ut som att bröstvårtorna/vårtgården liksom ska följa med. Att det sitter löst. Förmodligen för att det är sytt inifrån så "fogarna" är inte fastsatt helt ännu. Usch. Men det ser bra ut annars. Ska ringa Gunnar idag och höra om jag inte ska fortsätta med ny pencillinkur eftersom jag fortfarande blöder till och från och har ett mindre, öppet sår. Dessutom har jag nytt blåmärke så jag är orolig för ännu en blödning. Fattar inte vad det kommer ifrån!
 
Nåja idag är ny dag, ny vecka och SOL! :D
 
Annat var det igår. Regn nästan från natt till natt. Uppehåll några gånger och då gick vi för att handla och på kvällen tog vi kvällspromenad där kvällssolen faktiskt kom fram.
 
 
Jag gillar våran utsikt :) Känns inte som bostadsområde direkt.
 
 
 
Tvättade min topp igår, så gott det gick i handfatet. Den drar åt sig vattnet något oerhört så det tar några timmar att torka. Jag körde med hårtorken till och från tills Tomas kom hem och kunde ta fram stora fläkten. Undrar om jag någonsin kommer bli trygg utan den svarta toppen haha
En ganska klassisk vegetarisk rätt är linsgryta. Jag gör nästan alltid på röda linser eftersom det endast tar en kvart tills det är klart. Sen blir dem härligt mosiga och med havregrädde + tomatpuré blir det krämigt och smakrikt. 
Denna gryta gjorde jag i måndags när min aubergine var lite väl vissen och havregrädden var redan öppnad. Så jag fick en liten matlåda till dagen efter plus en större med några extra portioner att frysa in.
 
Koka upp vatten som är dubbla den mängd röda linser du ska använda. När det kokar häller du i linser och de kryddor du vill ha. Jag använder oftast peppar, vitlök och timjan men i denna bytte jag timjan mot curry istället. När det har sjudit 10 min lägger du i tärnad aubergine och squash samt tillsätter havregrädde och tomatpuré. Låt sjuda minst 5 min till eller mer. Sist la jag i frusna spenatkuber som fick lösa upp sig i eftervärmen.
 
 
Här serverat med torrostade solrosfrön för mera tugg och bra fetter. Riskaka med hommus och frön.