Häromdagen köpte jag hem ett vitkålshuvud som är billigt nu, och det kommer hålla i sig under några månader. Det håller sig så himla länge i kylen också så man kan gott köpa sig ett stort huvud. Älskar kål! Magen gör det inte lika mycket såklart och igår blev det två kålmiddagar så det blev lite kaos på kvällen men det är det ju alltid å andra sidan så. 
 
I helgen köpte jag även falafel som fanns billigt på Willys.1 kg för 45 kr. Nytt märke för mig men väldigt goda! Dock bara 50% kikärtor vilket känns dåligt men jaja fabrikat är ju så. Skönt att ha som snabbmat. Dem inköptes till när jag och Tomas skulle göra middag i söndags, wok med kokosmjölk, linser och så falafel. Där passade dem bra! 
 
Men igår blev det alltså stekta grönsaker som vanligt med något så simpelt som strimlad vitkål, strimlad squash, några färska champinjoner med peppar, ljus soja och havregrädde. Serverat med falafel och lite chilisås. 
 
 
 
Min blogg börjar bestå av kaffebilder varenda morgon märker jag. Men så är det standard också. Denna morgon dock börjar med TE. I Glasgowkoppen. Jag ska ta en morgonpromenad så jag väntar med kaffet för att det sen ska smaka sådär extra göttigt. 
 
Igår köpte jag hem honung för första gången på 3 månader för nu har jag börjat lite med te igen. Är väl vädret som spelar in kan jag tänka mig. Honung har varit basvara i ca 7-8 år, sen jag började med te, men efter operationen fick jag sån avsmak på te och sött att jag bara mådde illa. Men nu är smaklökarna återställda ;)
 
Rutinen nu med studierna är kaffestund mellan typ 8-10 där jag är som mest effektiv med läsandet och plugget, och sen en senare frukost. Idag börjar jag 13.15 men ska ta bussen så jag är där 12 istället för 13. Tänkte läsa på plats en stund innan också. Det är skönt att utforma rutiner efter en enda tid och strukturera upp resten. Jag trivs med det!
 
Hur jag känner mig denna måndagsmorgon - luddig i huvudet med enda fokus på kaffet! Haha klassisk måndag ändå? Eller är det alltid så? Efter söndagsångest kommer den virriga måndagen där man måste få koll på kommande vecka innan helgen kommer igen och snurrar till det. En vecka i taget, månad efter månad. Bilden av ekorresamhället.
 
Jag har aldrig direkt haft söndagsångest eller måndagsfokus utan mer vardag och helg bara. Måndagar är skönt för då har jag lättare att känna pepp inför planering och scheman och är det något jag gillar så är det listor, punkter och scheman! Jag har listor i telefonanteckningar, papperslappar, dem flesta anteckningsblocken ( älskar block, har alldeles för många! Eller nej det kan man ju inte ha förresten), postit-lappar och liknande. Kanske för att jag alltid har gillat att skriva så det är en trygghet att ha sina tankar nedskrivna så dem inte försvinner i hjärnan bland allt annat. 
 
Rubriken? Ja, jag drömde om dinosaurier och kaffe inatt. Tillsammans. Så när jag vaknade såg jag det som ett tecken på att jag var kaffesugen. Jag drömde också om att jag hade fått upprörande och arga kommentarer på gårdagens inlägg. DET var inte sant tack o lov, bara fint feedback :)
 
 
Nu är det fokus på kaffet men sen är det skola som gäller. Idag har tomas och jag samma tider för föreläsning så vi kan åka bussen tillsammans. Historia för min del, det rullar på bra det här tror jag! 
morgonkaffet,